Volvo V90 Cross Country B5 AWD

Nå er den elektrifisert

Men den er fortsatt ikke ladbar.

MILDE HYBRIDER Dessverre har aldri Volvo prioritert ladbar hybrid på gummistøel-versjonen av V90, men nå blir rene diesel- og bensinversjoner erstattet med tilsvarende i bensin. Foto: Rune M. Nesheim
MILDE HYBRIDER Dessverre har aldri Volvo prioritert ladbar hybrid på gummistøel-versjonen av V90, men nå blir rene diesel- og bensinversjoner erstattet med tilsvarende i bensin. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volvo V90 CC var selve definisjonen på nordmenns drømmebil, kun for få år siden. Nå får den en rekke nyher, blant annet tre nye motoralternativer.

Bare elektrifisert

Nå fjernes ren bensin og diesel og erstattes av tre to-liters mildhybrider. En diesel på 197 hk og 420 Nm, en diesel på 235 hk og 480 Nm, samt en bensinmotor på 250 hk og 350 Nm. Det er bilen vi kjører.

Tidligere ble dieselmodellene merked med D og bensinmodellene P. Etter at disse fikk mildhybrid er bokstavene erstattet med B. T er forbeholdt de ladbare og P er nå helelektrisk.

Mildhybrid

Motoren i testbilen er den velkjente 2-literen som sitter i alle modeller med unntak av noen XC40. Her med 250 hester og 350 Nm. Den remdrevne elmotoren på 13,5 hester og 10 Nm hjelper til ved start og stopp og henter opp noe regenerering ved oppslipp og brems.

Volvo oppgir opp til 25 prosent drivstoffbesparelse på enkelte modeller. Vi havnet på et forbruk på 0,83 liter på mila etter en uke test. Ikke superimponerende.

Den er forsåvidt sterk nok, men mange vil forvente mer trykk, spesielt i form av dreiemoment, i en såpass stor og fleksibel bil, med nyttelast på 537 kilo, og som kan trekke 2400 på tilhengerfestet. Ønsker du moment, velger du en av dieselene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer