Tesla Cybertruck

Nå er den klar

Elon Musk har bestemt når produksjonen av Tesla Cybertruck starter. Vi har spurt Tesla Norge om når 6000 nordmenn i kø kan få sine biler.

KLAR FOR PRODUKSJON: Teslas Cybertruck har vært utsatt flere ganger, men nå er designet «låst» og til sommeren starter produksjonen, lover Elon Musk. Foto: Youtube video chile ai100
KLAR FOR PRODUKSJON: Teslas Cybertruck har vært utsatt flere ganger, men nå er designet «låst» og til sommeren starter produksjonen, lover Elon Musk. Foto: Youtube video chile ai100 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var tilbake i 2019 at Elon Musk overrasket verden med å vise fram elektriske Cybertruck. Planen var produksjonsstart året etter. Siden den gang er den elektriske pickupen utsatt flere ganger.

I et intervju med Tesla Owners Club på YouTube nylig, sa Musk at designet på bilen nå er endelig bestemt og «låst» og at produksjonen vil starten i midten av 2023.

Årsaken til forsinkelsene skal være stadige forandringer i design. Dessuten har Gigafabrikken i Texas vært opptatt med å få en forsinket Tesla Model Y i produksjon. Elon Musk har også lansert en ny type battericeller som skal kunne gi Cybertruck en rekkevidde på opp til 80 mil. Også produksjonen av disse såkalte 4680-batteriene ser ut til å ha blitt forsinket.

Da Tesla Cybertruck ble lansert i 2019 var det den første pickupen med elektrisk drivverk. Nå er både Ford, Hummer, Rivian og flere ute med elektriske konkurrenter. Det er derfor avgjørende for Tesla at Cybertruck endelig kommer i produksjon før kundene flykter til andre merker.

Over 6000 norske

Interessen for Teslas pickup har vært svært stor. Elon Musk fortalte at det kom inn 250 000 reservasjoner på bilen i løpet av den første uka etter presentasjonen i 2019. Noen nøyaktige tall på hvor mange som står på venteliste nå, finnes ikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.