Tesla Cybertruck

Nå er den klar

Elon Musk har bestemt når produksjonen av Tesla Cybertruck starter. Vi har spurt Tesla Norge om når 6000 nordmenn i kø kan få sine biler.

KLAR FOR PRODUKSJON: Teslas Cybertruck har vært utsatt flere ganger, men nå er designet «låst» og til sommeren starter produksjonen, lover Elon Musk. Foto: Youtube video chile ai100
KLAR FOR PRODUKSJON: Teslas Cybertruck har vært utsatt flere ganger, men nå er designet «låst» og til sommeren starter produksjonen, lover Elon Musk. Foto: Youtube video chile ai100 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var tilbake i 2019 at Elon Musk overrasket verden med å vise fram elektriske Cybertruck. Planen var produksjonsstart året etter. Siden den gang er den elektriske pickupen utsatt flere ganger.

I et intervju med Tesla Owners Club på YouTube nylig, sa Musk at designet på bilen nå er endelig bestemt og «låst» og at produksjonen vil starten i midten av 2023.

Årsaken til forsinkelsene skal være stadige forandringer i design. Dessuten har Gigafabrikken i Texas vært opptatt med å få en forsinket Tesla Model Y i produksjon. Elon Musk har også lansert en ny type battericeller som skal kunne gi Cybertruck en rekkevidde på opp til 80 mil. Også produksjonen av disse såkalte 4680-batteriene ser ut til å ha blitt forsinket.

Da Tesla Cybertruck ble lansert i 2019 var det den første pickupen med elektrisk drivverk. Nå er både Ford, Hummer, Rivian og flere ute med elektriske konkurrenter. Det er derfor avgjørende for Tesla at Cybertruck endelig kommer i produksjon før kundene flykter til andre merker.

VANT KLART: I en taue-konkurranse med en pickup fra et konkurrerende merke, vant Cybertruck klart. Foto: Tesla
VANT KLART: I en taue-konkurranse med en pickup fra et konkurrerende merke, vant Cybertruck klart. Foto: Tesla Vis mer

Over 6000 norske

Interessen for Teslas pickup har vært svært stor. Elon Musk fortalte at det kom inn 250 000 reservasjoner på bilen i løpet av den første uka etter presentasjonen i 2019. Noen nøyaktige tall på hvor mange som står på venteliste nå, finnes ikke.

I mai i 2021 viste en undersøkelse gjort av Cybertruck-forum at taller var på over en million. Nå kan det være snakk om 1,5 millioner reservasjoner.

Ifølge databasen til Cybertruck Owners Club var det mer enn 6000 nordmenn som hadde betalt 1000 kroner og reservert Cybertruck på dette tidspunktet. Helt fram til mai i år var det mulig å reservere bilen i Europa.

Da stengte Tesla denne muligheten både i Asia og Europa.

Sier ingen ting

Nordmennene som har reservert bilen har fått lite eller ingen informasjon fra Tesla Norge om hvordan det ligger an med deres biler. Derfor har vi spurt importøren om det er sikkert at Cybertruck blir tilgjengelig for norske kunder, når de første bilene kan leveres og hvor mange nordmenn som har reservert bilen. Svaret fra Tesla Norge er dette:

«Vi har ikke noe informasjon å dele om teamet og deler aldri noe tall knyttet til reservasjoner.»

SIER INGEN TING: «Vi har ikke noe informasjon å dele». Det budskapet fra Tesla Norge til de flere tusen som har reservert Cybertruck og alle andre interesserte. Foto: Youtube video chile ai100
SIER INGEN TING: «Vi har ikke noe informasjon å dele». Det budskapet fra Tesla Norge til de flere tusen som har reservert Cybertruck og alle andre interesserte. Foto: Youtube video chile ai100 Vis mer

Blir mindre?

Det har tidligere vært spekulert i om Cybertruck er for stor til å passe inn i kravene for å kunne bli registrert i Europa.

Youtuberen Chile Al100 klarte i vinter å få et droneopptak av en Cybertruck under prøvekjøring ved Teslas fabrikk i Fremont. Videoen viser at bilen har fått noen endringer i designet i forhold til det vi har sett tidligere.

Blant annet har den speil, andre lykter og nye støtfangere, mer i tråd med regelverket for godkjenning. Det kan også se ut som om denne bilen er litt mindre enn utgaven som ble vist fram i 2019.

Kjører sideveis

Prisen på Cybertruck har Musk tidligere annonsert at blir fra 39 900 dollar (385 000 kroner) for den billigste utgaven med bakhjulsdrift, opp til 69 900 dollar (670 000 kroner) for den største med fire motorer og firehjulstrekk. Han har fortalt at den vil få styring både på for- og bakhjul.

Den kan ikke bare snu rundt som en stridsvogn, den kan bevege seg sideveis som en krabbe. Dette og en del andre spesifikasjoner, er nå fjernet fra Teslas hjemmeside.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer