Misunnelige svensker

Nå er denne 150.000 billigere i Norge enn i Sverige

I alle år har vi vært misunnelige på billige, svenske bilpriser. Nå har det snudd. En Nissan Leaf er over 150.000 kroner og Volvos nye elbil 200.000 kroner billigere i Norge.

KNALLPRIS: Alle de mest solgte bilene i Norge nå er betydelig billigere her hjemme enn i Sverige. Nissan Leaf er et godt eksempel på en bil med svært god pris i Norge. Foto: Rune Korsvoll
KNALLPRIS: Alle de mest solgte bilene i Norge nå er betydelig billigere her hjemme enn i Sverige. Nissan Leaf er et godt eksempel på en bil med svært god pris i Norge. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har sjekket prisen på de mest solgte bilene de to første månedene i år i Sverige og i Norge. I tillegg har vi tatt med noen av de mest spennende bilnyhetene som kommer på markedet den nærmeste tiden. Prisforskjellene er stor – i favør norske bilkjøpere.

Misunnelige svensker

Norges mest solgte bil hittil i år er Audi e-Tron. I Norge koster den fra 661.900 kroner med den største batteripakken, mens svenske bilkjøpere må ut med 799.000 kroner for den samme bilen. En Volkswagen e-Golf får du for 275.400 kroner i Norge inkludert leveringskostnader, mens svenskene må ut med 387.900 kroner.

Mest overraskende, og sikker irriterende for svenskene, er at nordmenn kan kjøpe deres nye stolthet, Volvo XC40 Recharge, for 500.000 kroner, mens de selv må ut med 700.000 kroner.

Gjelder bare elbiler

Dette dreier seg selvfølgelig om elektriske biler. Ekspertene tror at disse kommer til å utgjøre rundt 60 prosent, eller rundt 90.000, av alle nye biler i Norge i år. I tillegg kommer 15 prosent hybrider og ladbare hybrider. Det blir med andre ord lite igjen til bensin- og dieselbiler dersom ekspertenes spådom slår til. Sammenlikningen mellom norske og svenske nybilpriser er derfor helt relevant. I tillegg er svenske og norske kroner nå omtrent like mye verd. Prisene kan dermed sammenliknes direkte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer