Nybilpriser

Nå er det priskrig

I januar kuttet Tesla prisen på sine mest populære biler kraftig. Det har ført til at flere bilmerker følger etter.

VIL KONKURRERE: Med et saftig priskutt og andre fordeler til de som kjøper Ford Mustang Mach-E, vil Ford-sjef Per Gunnar Berg vise at de vil være med i den stadig tøffere konkurransen om elbil-kundene. Foto: Ford
VIL KONKURRERE: Med et saftig priskutt og andre fordeler til de som kjøper Ford Mustang Mach-E, vil Ford-sjef Per Gunnar Berg vise at de vil være med i den stadig tøffere konkurransen om elbil-kundene. Foto: Ford Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kom som et sjokk på hele bransjen da Tesla for noen uker siden plutselig kuttet prisen på Model Y med 120 000 kroner. Dette skjedde også i USA og andre europeiske land. I Norge gikk prisen på den rimeligste modellen ned fra 519 990 kroner til 399 990 kroner.

Model Y er Norges desidert mest populære bil for tiden. I fjor var det 17 356 nordmenn som kjøpte denne elektriske bilen. Nummer to på lista, Volkswagen ID.4 GTX, ble det solgt 7 857 stykker av.

Tesla kuttet også prisen på rimeligste utgave av Model 3 med 50 000 kroner, slik at den nå har en startpris på 370 000 kroner.

Sjokkerte konkurrenter

Samtidig som priskuttet ble annonsert, var det nye biler til salgs med den nye, lave prisen, med en leveringstid på bare noen uker. Tesla begrunner priskuttet med at de blant annet har tatt i bruk nye og mer effektive produksjonsmetoder.

Priskuttet kom brått og uventet på mange av de andre bilimportørene. Det har skapt store bølger i bransjen. Noen tar opp konkurransen og kutter prisene, mens andre foreløpig sitter helt stille i båten.

Billigere Mustang

Etter å ha tenkt seg om i noen uker, kutter Ford prisen på sin bestselger Mustang Mach-E med opp til 44 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.