Dodge Challenger SRT Demon

Nå er det slutt for «Djevelen»

«Keep the Dodge Demon off our roads»: Nå produseres det ikke flere utgaver av Dodges muskelbil.

SLUTT: Noen mente Dodge Challenger SRT Demon var for heftig for veien. Nå har Fiat-Chrysler bestemt seg for å kutte produksjonen. Foto: FCA
SLUTT: Noen mente Dodge Challenger SRT Demon var for heftig for veien. Nå har Fiat-Chrysler bestemt seg for å kutte produksjonen. Foto: FCA Vis mer
Publisert

Det er bare ett år siden et anerkjent amerikanske bilmagasin ville totalforby bilen til gatebruk. Nå har Chrysler bestemt seg for at nok er nok. I mai gikk den siste Dodge Challenger SRT Demon av rullebåndet i Ontario, Canada.

Bilen er kjent som et monster på veien - eller djevel, om du vil: «Keep the Dodge Demon off our roads», skrev Automotive News i mai i fjor. «Dodge Challenger SRT Demon med 840 hk fra Fiat Chrysler er så grunnleggende farlig for den generelle sikkerheten til bilistene, at det bør bli ulovlig å registrere den for bruk på veien».

Selges for veldedighet

Fiat-Chrysler (FCA) fulgte den siste Demon på samlebåndet. Videoen kan du se litt lenger ned i saken.

Bilen som på samlebåndet er svart, har blitt lakkert rød. Den er utstyrt med ikke mindre enn 852 hester. Den selges på en veldedighets-auksjon, sammen med en tilsvarende siste, røde Dodge Viper.

Til sammen blir det spekulert i at de to bilene kommer til å bringe 1 million dollar (8,2 mill kroner) til veldedigheten United Way. Om du som nordmann vil hente bilene hit til landet, må du nok forvente flere millioner i norske avgifter på toppen. Bilene selges på auksjon i Uncasville i Connecticut mellom 20. og 23. juni i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer