Bilskilt

Nå er det slutt på dette

Ny ordning fra i dag.

SLUTT: Nå kan du spare deg for to årlige turer til trafikkstasjonen. Foto: Terje Pedersen/NTB
SLUTT: Nå kan du spare deg for to årlige turer til trafikkstasjonen. Foto: Terje Pedersen/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statens vegvesen har stadig flere selvbetjente tjenester, og nå er enda en ny lansert.

Om du har et kjøretøy som skal avskiltes midlertidig for sesongen, har du inntil nå måttet levere inn skiltene for så å hente dem ut igjen på våren.

I 2021 gjaldt dette 190 000 kjøretøy, ifølge Statens vegvesen.

Vurder selv

- Vi er veldig fornøyde med å kunne levere denne tjenesten som betyr at våre brukere ikke trenger å levere eller hente skilt på trafikkstasjonen og i stedet beholder skiltene, og av- og påregistrerer på nett. Dette sparer hver bruker for to oppmøter på trafikkstasjonen, sier Heidi Øwre, seksjonsleder i Statens vegvesen i en melding.

Hun påpeker at om du avregistrerer kjøretøyet, så opphører som oftest all forsikring.

- Du må selv vurdere om det er behov for forsikring mens kjøretøyet er avregistrert og ta kontakt med forsikringsselskapet ditt dersom kjøretøyet fortsatt skal være forsikret. Du kan bli økonomisk ansvarlig hvis kjøretøyet forårsaker skade og det er uforsikret, påpeker Øwre.

Skiltene kan stå på kjøretøyet eller oppbevares forsvarlig av kjøretøyeier på egnet sted. Dersom kjøretøyet regelmessig er i bruk av flere enn kjøretøyeier, bør kjøretøyeier tydelig informere om at kjøretøyet avregistreres og dermed ikke kan brukes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer