Kutter Mondeo

Nå er det slutt

Hus, unger, hund og Mondeo stasjonsvogn – det har vært symbolet på den godt etablerte norske kjernefamilien. Nå er det slutt for den populære bilen.

FRA TOPP TIL BUNN: Ford Mondeo stasjonsvogn har vært favorittbilen til mange norske familier, men i fjor stoppet salget på bare 96 biler. Nå er det takk og farvel til den praktiske, men kanskje litt trauste bilen. Foto: Ford
FRA TOPP TIL BUNN: Ford Mondeo stasjonsvogn har vært favorittbilen til mange norske familier, men i fjor stoppet salget på bare 96 biler. Nå er det takk og farvel til den praktiske, men kanskje litt trauste bilen. Foto: Ford Vis mer
Publisert

Det er kanskje bare Volvo stasjonsvogn som kan måle seg med den tyske Ford-en som et symbol på en veletablert barnefamilie.

Nå har Ford bestemt seg for å stoppe produksjonen av det som har vært en av Norges mest populære biler. Totalt er det solgt mer enn fem millioner eksemplarer av Mondeo siden den kom på markedet i 1993. Bilen bygges i dag ved Fords fabrikk i Valencia i Spania, men produksjonen stopper i mars neste år.

Bare 96 biler

Ikke en gang nordmenn, som i alle år har hatt stasjonsvogn på toppen av ønskelista når de skal kjøpe ny bil, vil ha Mondeo lenger.

I 2015 ble det solgt 2500 Mondeo her hjemme. I fjor hadde den droppet til nummer 124 på listen over de mest solgte bilmodellene i Norge. Bare 96 biler ble solgt.

Salget ellers i Europa har heller ikke vært mye å skryte av i det siste. I 2020 ble det solgt 21 053 Mondeo stasjonsvogn og sedan.

SUV til folket

Nå er det SUV bilkjøpere i Norge og resten av Europa vil ha. Bilprodusentene investerer for tiden store summer i elektrifisering av bilparken, og må prioritere dette framfor å beholde modeller med lave salgstall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer