Nå er det slutt

Svir ekstra fra i dag.

FLATT BATTERI: Framover vil nok mange bilister oppleve at de ikke får start på bilen, da kan det være lurt å ha dette trikset på lur. Video: Rune Korsvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For to uker siden økte bøtesatsene for brudd på veitrafikkloven med 30 prosent.

Det var i høst at Samferdselsdepartementet sendte ut et forslag på høring om å øke satsene med 30 prosent. Flere gikk ut mot forslaget, også politiet, men nå er det godkjent og det trådte i kraft 1. februar.

Men foreløpig har man sluppet unna med de gamle takstene om man har blitt stoppet av lovens lange arm.

Siden økningen ble behandlet som et hastevedtak i statsråd, rakk de ikke å oppdatere trafikkappen til de nye satsene kom på plass.

- Derfor vil vi fortsette å bøtelegge på gamle satser frem til oppdateringen i appen er klar, til gunst for sjåførene, sa UP-sjef Knut Smedsrud da.

Fra og med i dag, er det imdlertid ingen «kjære mor» lengre.

– Nå gjelder også de nye satsene hvis du blir stanset i trafikkontroll av politiet, sier UP-sjef Knut Smedsrud til politiets egne nettsider.

Han minner samtidig om Utrykningspolitiets hovedbudskap til samtlige sjåfører:

- Overhold fartsgrensen, kjør rusfri og vær oppmerksom i trafikken. Husk også på å bruke bilbelte og ikke bruk mobilen ulovlig mens du kjører.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer