VW Golf

Nå er det slutt

Det går mot slutten for VW Golf. Ei framtid med elbiler danker ut ikonet, som har vært den mest solgte bilene i Norge i mange av åra siden den kom i 1974.

NORGESTOPPEN: I alle år mellom 20208 og 2018 var VW Golf den mest solgte bilen i Norge. Etter at den elektriske utgaven ble sluttsolgt i 2020 har det gått bratt nedover – fra 10 025 nyregistrerte i 2019 til bare 230 i fjor. Foto: Rune Korsvoll
NORGESTOPPEN: I alle år mellom 20208 og 2018 var VW Golf den mest solgte bilen i Norge. Etter at den elektriske utgaven ble sluttsolgt i 2020 har det gått bratt nedover – fra 10 025 nyregistrerte i 2019 til bare 230 i fjor. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

I Norge har Volkswagen Golf vært den mest solgte bilen i mange av åra siden den ble lansert i 1974. Da den elektriske utgaven kom i 2015 fikk den et nytt oppsving, til tross for at rekkevidda var relativt kort etter dagens målestokk.

Etter at åttende generasjon Golf ble lansert i 2020, og salget av den elektriske utgaven stoppet, er interessen for den ikoniske bilen borte. I fjor ble det solgt bare 230 nye VW Golf i Norge.

Nå nærmer det seg altså slutten for bilen, ifølge den nye VW-sjefen Thomas Schaefer. I et intervju med tyske Automobilwoche, bekrefter han at det ikke vil bli en generasjon ni av Golf:

Boble og Golf

- Dagens Golf vil få en oppgradering neste år, men dersom verden ikke utvikler seg helt annerledes enn det vi forventer fram mot 2026-2027, vil vi ikke en bygge en ny generasjon med forbrenningsmotor, sier VW-sjefen til det tyske magasinet.

Da Golf kom i 1974, tok den over for den berømte Bobla. Siden har den blitt lansert i stadig nye generasjoner, fram til den åttende som kom i 2020. Totalt er Golf solgt i over 35 millioner eksemplarer. Den er bare slått av Toyota Corolla og Ford F-serie i kampen om å være verdens mest solgte bil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer