Skifte til vinterdekk

Nå er det snart på tide
med hjulskift igjen

I Nord-Norge kan man bytte til piggdekk allerede på mandag. Resten av landet må vente til november eller til føret tilsier det.

SKIFTE TIL VINTERDEKK: Nå er det straks tid for å bytte hjul på bilen. Legg merke til at reglene for Nord-Norge og resten av landet er forskjellige. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SKIFTE TIL VINTERDEKK: Nå er det straks tid for å bytte hjul på bilen. Legg merke til at reglene for Nord-Norge og resten av landet er forskjellige. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er godt inne i høstmåneden oktober og det blir stadig kaldere. Dermed kommer igjen spørsmålet om når man skal sko om til vinterdekk, og bytte hjul på bilen.

For deg som kjører piggfritt kan du selv velge når du skal bytte. Det er nemlig ingen frister knyttet til bruken av piggfrie vinterdekk.

Og da kan det være en fordel å være litt tidlig ute, slik at du slipper køen på verkstedet. Og minst like viktig, du vil være godt forberedt når det første snøfallet plutselig kommer.

Men husk at piggfrie dekk ikke er like gode på sommerføre.

Du kan naturligvis skifte hjulene selv. Det er langt ifra så vanskelig som mange tror.

Etterpå bør du lagre hjulene slik.

Du er ansvarlig

Det er bilføreren som til enhver tid sitter med ansvaret for at kjøretøyet er riktig skodd med tilstrekkelig veggrep.

Når det er glatt føre kan du oppnå dette ved å bruke vinterdekk, med eller uten pigger, eventuelt kjetting eller lignende.

Og merk deg:

Kravet om tilstrekkelig veggrep veier tyngre enn fristene for når piggdekk og kjetting kan benyttes, om føre-forholdene krever det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer