Nå er det vanskeligst å selge bruktbilen

Lettest å selge i juni, juli og oktober.

SELGE BIL? Da kan det være smart å vente til sommeren. Foto: PER ERVLAND
SELGE BIL? Da kan det være smart å vente til sommeren. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du kjøpe og selge bil lønner det seg etter alt å dømme å gjøre det i starten av sommermånedene eller tidlig på høsten. Nå er nemlig markedet på sitt laveste, mens det er om sommeren det er høyest aktivitet.

Ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken foregår det flest eierskifter i månedene juni, juli, september og oktober.

Les også: Dette bør du se etter når du kjøper bruktbil

Til sammenligning er det høyest aktivitet på Finn.no sitt bruktbilmarked i perioden august til september.

- Basert på tall fra 2013 til i dag, ser vi at det publiseres flest bilannonser i september og oktober. Sidevisningene gjennom året viser at det er høyest aktivitet i perioden august til oktober, forteller PR- og informasjonsansvarlig Kristine Eia Kirkholm til Dinside.no

Minst aktive i desember

Til tross for at det ikke er voldsomme svingninger fra måned til måned, ser en at aktiviteten daler betraktelig i desember, naturlig nok. Desember er til gjengjeld den store bulkemåneden.

Les også: Ødelagt bruktbil er selgerens ansvar

Etter desember viser tallene at april også er måneden en burde styre unna, om en skulle føle hast for å kvitte seg med den gamle bilen. Også her er tallene lave i forhold til de resterende månedene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer