20 år gamle biler blir «veteraner»

Nå er disse bilene avgiftsfrie

Fra og med 1. juli kan du importere kjøretøy som er eldre enn 20 år avgiftsfritt til Norge. Det betyr at spennende 90-tallsbiler som Porsche 911, Mercedes SL og Jaguar XK blir billigere.

IKKE MYE Å SPARE?: Eksperter på Porsche i Norge tror ikke det blir veldig mye å spare, siden prisen på modeller fra 1990-tallet allerede er ganske lav i Norge, sammenliknet med Tyskland. Foto: Porsche
IKKE MYE Å SPARE?: Eksperter på Porsche i Norge tror ikke det blir veldig mye å spare, siden prisen på modeller fra 1990-tallet allerede er ganske lav i Norge, sammenliknet med Tyskland. Foto: Porsche Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var regjeringspartiene som ble enige om dette i den såkalte Granavolden-plattformen. Fredag for halvannen uke siden ble forslaget vedtatt i Stortinget, i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett. Finansdepartementet har bekreftet overfor Dinside at ordningen settes i verk allerede fra mandag 1. juli - altså i dag.

- Blir 100.000 billigere

- Dette er en gavepakke til alle som er interessert i bil og som har bil som hobby. Nå kan du importere drømmebilen fra 90-tallet uten å betale mange tusen i avgift, sier Morten Stordalen, som leder FrPs bilpolitiske utvalg.

Han forteller at du kan få lekre sportsbiler som Mercedes SL eller Jaguar XK fra 90-tallet for 100.000 kroner eller lavere i Tyskland.

- Engangsavgiften har ført til at du fort må ut med 100.000 kroner til, for å få norske skilter på bilen. Når denne avgiften faller bort kan det i mange tilfeller bli nær halv pris, sammenlignet med slik det var før, ifølge Stordalen.

Ikke mye å spare på Porsche

Ikke alle er like sikre som Stordalen på at dette kan føre til store priskutt. Egil Haugen er en av landets fremste Porsche-entusiaster og jobber til daglig på Porsche Classic Center i Son. Han tror ikke de nye reglene vil få veldig stor betydning for importen av eldre Porsche-modeller hit til landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.