Tesla Model 3 på salgstoppen i USA

Nå er Model 3 USAs femte mest solgte bil

Teslas «folkebil» solgte for over åtte milliarder kroner i august - to milliarder mer enn nummer to på lista.

GÅR SÅ DET GRINER: De tre siste månedene har Tesla Model 3 virkelig fått opp dampen i USA. Neste år kommer den til Norge. Foto: AP Photo/David Zalubowski
GÅR SÅ DET GRINER: De tre siste månedene har Tesla Model 3 virkelig fått opp dampen i USA. Neste år kommer den til Norge. Foto: AP Photo/David Zalubowski Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det stormer alltid rundt Tesla og Elon Musk. Det amerikanske elbilmerket får oppmerksomhet for alt de foretar seg - på både godt og vondt.

Det er bare få dager siden Dinside kunne fortelle om Tesla-bilene som ble skadet på norske ladestasjoner, hvor det var usikkert hvem som skulle ta regningen. Dagen etterpå kom nyheten fra USA, om at Elon Musks innblanding gjør at hver enkelt Tesla Model 3 er 2.000 dollar mindre lønnsom enn de burde være.

KAN SMILE: Elon Musks Tesla Model 3 opplever gode salgstall hjemme i USA. Foto: Kevork Djansezian/Getty Images/AFP
KAN SMILE: Elon Musks Tesla Model 3 opplever gode salgstall hjemme i USA. Foto: Kevork Djansezian/Getty Images/AFP Vis mer

Samtidig har Forbrukerrådet her hjemme fått en kraftig økning i Tesla-klager dette kalenderåret.

Har slitt med Model 3

Og bare rundt denne folkemodellen, Model 3, har det vært mye styr. Etter at de mer eksklusive Model S og Model X gikk foran, skulle Model 3 virkelig skyte fart i Teslas salg - spesielt hjemme i USA.

Men det gikk lenge ikke som planlagt: 63.000 trakk raskt reservasjonene sine, etter lunkne mottakelser. Selskapet opplevde nemlig store problemer og forsinkelser i produksjonen. I april måtte Tesla stoppe Model 3-produksjonen helt, mens det senere har kommet fram at hele ni av ti ferdigproduserte biler ikke bestod kvalitetskontrollen.

Testerne i anerkjente Consumer Reports slaktet så bremsene på Model 3, før de etter en trådløs oppgradering ble målløse av begeistring.

I september endte det med at nevnte Musk dunket hodet i et bilpanser, i ren frustrasjon.

Privatbilsalg USA - august

# Bilmodell Omsatt
1Tesla Model 3$992,5 mill
2Toyota Camry$765,4 mill
3Honda Accord$678,7 mill
4Honda Civic$567,2 mill
5Toyota Corolla$536,0 mill

Kilder tabell: InsideEVs, TroyTeslike, Kelly Blue Book, GoodCarBadCar og Cleantechnica.

Størst omsetning i USA

I dag er det nok heller jubelstemning på fabrikken i Freemont, USA - og blant alle andre Tesla-fans rundt om i verden. Nye tall fra bilsalget viser nemlig at Model 3 var landets femte mest solgte personbil i august - kun slått av asiatiske modeller som Toyota Camry, Honda Civic, Honda Accord og Toyota Corolla - biler som alltid er helt i toppen.

Etter å ha oppnådd 17.800 solgte biler i august, fortsetter oppturen med 22.250 solgte Model 3 i september, ifølge Focus2Move.

Model 3 salg i USA 2018

måned solgte
Januar1.875
Februar2.485
Mars2.485
April3.750
Mai6.000
Juni5.902
Juli14.250
August17.800
September22.250

Med disse salgstallene innehar Model 3 også halvparten av plugin hybrid- og elbilmarkedet i USA i 2018, ifølge InsideEVs.

Men det stopper ikke der. For tar man prisen på bilene til grunn, er Tesla Model 3 helt suveren.

Elbilen omsatte nemlig for 992,5 millioner dollar - eller 8,2 milliarder norske kroner - i august.

Det er 227 millioner dollar (1,9 milliarder norske kroner) mer enn Toyota Camry på andreplass.

USAs mest solgte personbil - august

# Bilmodell Solgte
1Toyota Camry30.140
2Honda Civic27.677
3Honda Accord26.725
4Toyota Corolla26.155
5Tesla Model 317.800

PS: Kilder: GoodCarBadCar og InsideEVs. Større biler - som SUV-er og pick uper, blant andre bestselgeren Ford F-150 blir ikke definert som personbiler, men LCV (Light Commercial Vehicles) i USA.

Tesla i Norge har få kommentarer angående det gode USA-salget.

- Model 3 er en virkelig «game changer», og vi gleder oss til å få bilen til Norge. Internasjonale leveringer starter i første halvdel av 2019, sier kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland til Dinside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer