Nå er super-Mercedesen her!

Vi har sett den, delvis tildekket både i virkeligheten og på spionbilder, og vi var meget spente.

Foto: Daimler AG
Foto: Daimler AG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Og nå er altså den nye Mercedes-sportsbilen klar for veien. Dens fulle navn er Mercedes-Benz SLS AMG, og den er i praksis etterfølgeren til SLR McLaren selv om det ikke lenger er den engelske produsenten men Mercedes' eget datterselskap Mercedes-AMG som er partneren for utvikling og produksjon.

Klassiker for det 21. århundret?

Super-GTen er spenstig i designen med et svært langt panser som har gjort det mulig å plassere motoren bak forakselen, noe som gir en god vektfordeling. Designen hinter både til SLR og til klassikeren fra 50-tallet - 300 SL som kom på markedet i 1955. Toseteren har relativt anselige dimensjoner med sine 464 centimeter i lengden og 194 centimeter i bredden. Som seg hør og bør en skikkelig GT-racer er bilen også lav: 126 centimeter.

6.2 V8

Motoren er en oppgradert versjon av V8-motoren som sitter i flere av konsernets biler med betegnelsen 63 AMG. Og Mercedes fortsetter å insistere på at det er en 6,3-litersmotor og det til tross for at slagvolumet er 6.208 kubikkcentimeter og at det vrimler av "Professor Doktor"er og "Doktor Doktor"er i Daimler-konsernet, så de burde kunne konvertere korrekt fra ccm til liter...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer