Se bildene - sjøens svar på Tesla er klar og rekkevidden er god!

Nå er «Tesla-båten» på full fart

Og 90 prosent av kundene er... Ja, Tesla-eiere.

FULL SPENNING: Projektlederen Gustav Hasselskog bak rattet på «Seven». Nå er ti båter snart klare. Foto: Candela Speed Boat
FULL SPENNING: Projektlederen Gustav Hasselskog bak rattet på «Seven». Nå er ti båter snart klare. Foto: Candela Speed Boat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er firmaet Candela Speed Boat med 14 ansatte som vil elektrifisere sjølivet og gjøre det Tesla har gjort for bilparken. Nå henter firmaet inn ti millioner kroner for å starte serieproduksjon av sin første elektriske båt.

- Serieproduksjonen er allerede i gang og vi har ti båter som er klare til våren. Nå skal vi flytte inn i nye lokaler for å kunne skalere opp ordentlig, sier gründer og direktør Gustav Hasselskog til digital.di.se.

30 knop - 50 nautiske

Sammen med sitt team har han utviklet verdens første el-drevne motorbåt med hydrofoil.

- Vi tror det vil være stor etterspørsel en god stund framover, kanskje først og fremst fordi det ikke finnes noen reelle konkurrenter, sier han.

Den første modellen har fått navnet «Seven». Karbon-båten er 7,7 meter lang og 2,4 meter bred. Den har en rekkevidde på 50 nautiske mil med en hastighet på mellom 20 og 25 knop. Toppfarten er rundt 30 knop.

Testbåtens skrog, dekk og foiler er bygget 100 prosent i karbon, noe som har resultert i at den bare veier 245 kilo.

I tillegg til stor rekkevidde og nokså høy fart, skal hydrofoil-teknologien bidra til at båten går svært komfortabelt og nesten helt lydløst i sjøen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer