Hurtiglading med kort

Nå får alle dette

Fra i år må alle nye hurtigladere i Norge få mulighet for betaling med kort eller ha kontaktløs betaling. Det krever Stortinget.

REFLEKS: Her kan du se hvor synlig du er med refleks - og hvor vanskelig det er for sjåføren å se deg når du går uten. Video: Trygg Trafikk. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det slik at du må ha mange app-er på telefonen for å være sikret å kunne lade på de forskjellige stasjonene i Norge. Stortingets beskjed til selskapene som har hurtigladere i Norge er at alle nå må bygge stasjoner hvor du kan betale med kort, på samme måte som på bensinstasjoner.

Stortingets transport- og kommunikasjonskomité avga nylig en innstilling til Stortinget om at alle nye ladestasjoner som bygges, fra 2023 må få mulighet til betaling med kort eller ha såkalt e-roaming der betalingen skjer automatisk når du kopler bilen til hurtigladeren.

Innstillingen støttes av samtlige partier på Stortinget.

Alle fra 2025

I tillegg til slik enkel betaling på nye hurtigladere, heter det i innstillingen fra komiteen at ladeselskapene må sørge for å ettermontere en løsning for betaling med kort på alle gamle stasjoner innen utgangen av 2025.

Dette forslaget støttes av Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og Venstre og blir dermed vedtatt når Stortinget skal behandle forslaget.

Leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i Elbilforeningen, Unni Berge, er glad for at politikerne nå tar tak i dette:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer