Nå får de lov til å ta bilde

Datatilsynet ville stoppe Vegvesenets fotoboks-målinger, men fikk ikke medhold.

FÅR LOV: Datatilsynet har klaget, men Statens vegvesen får nå lov til å fotografere alle som passerer fotobokser på strekninger der de måler gjennomsnittshastighet. Foto: COLOURBOX.COM
FÅR LOV: Datatilsynet har klaget, men Statens vegvesen får nå lov til å fotografere alle som passerer fotobokser på strekninger der de måler gjennomsnittshastighet. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år varslet Samferdselsdepartementet at de vil utvide praksisen med gjennomsnittsmålinger langs veiene, og at det skal etableres streknings-ATK på 11 nye veistrekninger allerede i år.

- I løpet av de kommende tre årene blir det vurdert å etablere streknings-ATK på inntil 40 strekninger, inkludert 11 i 2011, skrev Samferdselsdepartementet i en pressemeldingen i januar.

>>> Færre blir tatt i fotoboksene>>> Trafikksynderne går fri, lenge

Drevet midlertidig til nå

Men først nå er det sikkert. For Datatilsynet var ved innføringen av systemet i 2009 skeptiske til de nye fotoboksene, og gikk etterhvert imot Statens vegvesens praksis med fotografering av alle kjøretøy som passerer bestemte målepunkter langs veien. De mente at kun de som kjører for fort skulle fotograferes. Datatilsynet skriver i sin klage:

    Sett fra et personvernperspektiv er det er nettopp det forhold at det behandles personopplysninger om alle som passerer kontrollstrekningen, også de sjåfører som overholder fartsgrensene, som skiller SATK fra tradisjonell ATK, der kun fartsovertrederne registreres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer