Nå får du spylervæske på pumpe

Fire liters gigakanner og søling i motoren kan snart bli historie.

MYCKET TREVLIGT: Har du trengt spylervæske i Sverige noen gang, har du kanskje kommet over slike pumper. Nå er de på vei inn i Norge, også.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
MYCKET TREVLIGT: Har du trengt spylervæske i Sverige noen gang, har du kanskje kommet over slike pumper. Nå er de på vei inn i Norge, også. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Spolarvätska-automat" står det på mange bensinstasjoner i Sverige. På godt norsk betyr dette spylervæske på pumpe.

– Hmrf. Hvorfor er det bare svenskene som får denne smarte løsningen? tenkte vi.

– Vi har det i Norge også! forteller (trekk pusten) kategorileder for bilvask og bilprodukter Anders Hagen i Statoil Fuel & Retail Norge til DinSide.

Visste du at det er en annen bensin og diesel du fyller nå, enn den du fyller om vinteren?

Slipper store kanner

Spylervæske på pumpe lar deg fylle spylervæske på samme måte som man fyller bensin. Man åpner panseret, setter munnstykket inn i spylervæske-tanken og fyller det man trenger.

Dette løser flere problemer: Du slipper å dra rundt på store og tunge kanner. Du slipper å fylle fra disse store og tunge kannene, som ofte fører til mye søl. Du slipper å forholde deg til fire liter, og kan fylle og betale for akkurat så mye spylervæske du trenger. Du slipper å returnere de tomme kannene. Pumpene løser også problemer for bensinsstasjonene, som i dag må ha store oppsamlingsstasjoner for å ta i mot de tomme kannene. Vi har testet kjerringrådet om å vaske husvinduene med spylervæske!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer