Trådløst nettverk i bil

Nå får du WiFi i den gamle bilen din

Skandinavisk prosjekt står bak enkel løsning for å lage trådløst nettverk i bil.

NY LØSNING SNART TILGJENGELIG: Nå kan du få trådløst nettverk i en Toyota Corolla fra 2002. Foto VEDLOG/HANS ARNE Dagbladet
NY LØSNING SNART TILGJENGELIG: Nå kan du få trådløst nettverk i en Toyota Corolla fra 2002. Foto VEDLOG/HANS ARNE Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Nå blir bilen din smartere». Slik starter Telenors pressemelding om det skandinaviske samarbeidet som har utviklet applikasjonen «Connected Car». Via et adapter koblet til bilens «hjerne» skal de nå by på flere godsaker for bilister i nord.

Kanskje det aller mest ettertraktede: Trådløst nettverk med internett!

NY APP: Slik illustrer Telenor at telefon-appen med bildata vil se ut. Foto: Telenor
NY APP: Slik illustrer Telenor at telefon-appen med bildata vil se ut. Foto: Telenor Vis mer

Nordmenn er glade i bilferier. Med internett og trådløst nett i bilen kan kjøreturen bli enklere - spesielt for barnefamilier.

Vi har den vakreste veistrekningen i Europa. Og skal du kjøre til Finnmark - på veien kåret til Norges vakreste - eller en av veiene NAFs veibokredaktør synes er de beste strekningene, kan det i hvert fall være greit med underholdning på turen.

DAB-løsning?

Trådløst nett kan også være en bedre løsning på radio-problemet for mange. Da slipper du nemlig å bekymre deg for FM, DAB eller DAB+.

I 2016 testet vi hva som var best av nettradio og DAB på kjøretur mellom Oslo og Bergen.

Om du fortsatt vil ha DAB i bilen, så har vi oppskriften til hvordan du ordner det her. Eventuelt en billigløsning her.

«Connected Car» er ikke langt unna å havne i butikkene, slik vi tolker leder for mobil i Telenor, Bjørn Ivar Moen.

– Så langt har vi jobbet med å finne beste løsning samt det mest attraktive innholdet, og nå begynner vi med lanseringsforberedelsene. Vi starter med 200 testenheter fordelt på de tre skandinaviske landene, og vi vil øke antall enheter fortløpende, forteller han i en pressemelding.

For biler fra 2001

De aller fleste biler fra 2001 og til i dag har tilkoblingsporten som behøves for den nye «dingsen». Porten er den samme som bilverkstedene bruker til å hente ut data om bilens helse. Den er vanligvis plassert på venstresiden under rattet.

– Via Connected Car-appen kan du hente ut informasjon om bilens helse, opprette trådløst nett i bilen – og sist, men ikke minst får du en rekke tjenester levert av våre partnere, sier Bjørn Ivar Moen.

Bak «Connected Car» samarbeidet står «Nordic Car Connect», med IF forsikring, Circle K, Bertel O. Steen, EasyPark, Swedspot, Mekonomen og Telenor.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer