Nå får fotoboksene ny blits

Skal få bedre lys som ikke blender sjåførene.

Arbeidet med å skifte ut de gamle blitsene med nye på samtlige norske fotobokser er i gang.
Arbeidet med å skifte ut de gamle blitsene med nye på samtlige norske fotobokser er i gang. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statens vegvesen er i full gang med å bytte ut blitsen i alle landets fotobokser, og i disse dager er det Østfold som står for tur.

– Blitsen som har vært i bruk fra 1988 fram til i fjor, er ikke lenger er i produksjon. Vi har allerede byttet ut blitsene i en del områder, og resten byttes nå ut fortløpende over hele landet, forteller overingeniør Bjørn Brændshøi i Vegdirektoratet til DinSide.

>> Nå får alle bileiere denne regningen i posten

Infrarød blits som ikke blender

Den nye blitsen som nå settes inn i de totalt 360 fotoboksene landet over er en infrarød blits, som i utgangspunktet ble utviklet til bruk i de nye streknings-ATKene.

– Blitsen er mer moderne og gir bedre lys enn den gamle, forteller Brændshøi, og legger til at den gamle blitsen ga veldig mye lys og kunne være blendende, spesielt i områder uten gatelys.

– Politiet er opptatt av å kunne identifisere de som kjører for fort. Den nye blitsen gir et godt lys, og er samtidig synlig for bilistene uten å blende dem, sier Brændshøi.

Bortsett fra blitsbyttet vil fotoboksene være de samme.

Les også: Pass på dette når du fyller bensin i kulda

Flere streknings-ATK

De siste årene har det blitt stadig vanligere med streknings-ATK, og sist ute er blant annet Hvalertunnelen i Østfold og fylkesveg 120 i Moss.

Kjører du på en av de 25 strekningene hvor det blir gjort slike målinger, vil det ifølge Vegvesenets nettsider blinke et svakt rødt lys når du passerer fotoboksene. Det betyr ikke at du har brutt fartsgrensen, bare at det har blitt tatt bilde av kjøretøyet ditt.

Har du derimot kjørt for fort, vil det blinke i et gult lys som er plassert cirka 50 meter etter den andre fotoboksen.

Les også: Se om du bør velge innbytte når du kjøper ny bil

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer