Disse landene er klare for elbilene

Nå følger Europa etter

Norge er helt suverene når det kommer til elbil, men nå følger de andre landene våre spor.

NORGE SUVEREN: Norge ligger langt foran Europa når det kommer til elbiler og tilrettelegging. Men nå kommer resten av kontinentet etter, mener Elbilforeningen. Foto: Øystein B. Fossum
NORGE SUVEREN: Norge ligger langt foran Europa når det kommer til elbiler og tilrettelegging. Men nå kommer resten av kontinentet etter, mener Elbilforeningen. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge ligger milevis foran de andre europeiske landene, når det kommer til elbiler og tilrettelegging. Det i seg selv kommer kanskje ikke på deg som ei stor bombe. Likevel er det relativt oppsiktsvekkende å se statistikken Din Side har fått fra den nettbaserte førerkort-ressursen Zutopi.

Tallene viser at vi ikke bare har suverent flest elbiler - både i rene tall og andel av den totale bilparken. Norge har også klart tettest tilbud av ladestasjoner og rimeligst hurtiglading.

«Det landet som er mest klart for elbilene er Norge, som oppnår en score på 8,14 (av 10). Norge har den høyeste andelen elbiler i verden, med imponerende 11,83 prosent av hele bilparken. Og dette tallet stiger raskt, siden 55 prosent av nye bilregistreringer i 2021, så langt, har vært elbiler. På toppen av det hele har norske myndigheter også dekket landskapet med 35,79 offentlige ladestasjoner per kilometer vei, for å hjelpe til med å lade alle deres elektriske kjøretøy», skriver Zutopi i en kommentar.

Langt foran

Det er ingen hemmelighet at Norge var og er utrolig tidlig ute med å satse på elbiler. Myndighetene har bestemt at det ikke skal selges annet enn nye elbiler fra og med 2025 - et mål som ligger godt innenfor rekkevidde, når man ser at andelen i 2021 allerede ligger godt over 50 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer