Mitsubishi dropper Europa

Nå forsvinner denne bestselgeren

Mitsubishi har bestemt seg for å kutte satsingen på Europa. Dermed forsvinner Outlander, en av Norges mest solgte biler, fra butikken.

SVÆRT POPULÆR: Mitsubishi Otlander ladbar hybrid er Norges femte mest solgte bil. Om kort tid er den borte fra norske butikker. Foto: Mitsubishi
SVÆRT POPULÆR: Mitsubishi Otlander ladbar hybrid er Norges femte mest solgte bil. Om kort tid er den borte fra norske butikker. Foto: Mitsubishi Vis mer
Publisert

Det var tidligere i sommer at Mitsubishi Motors i Japan sendte ut en melding om at de vil trappe ned virksomheten i Europa og at utvikling og introduksjon av nye modeller fryses de neste tre årene.

Dette betyr i klartekst at SUV-en Outlander ladbar hybrid ikke lenger kommer til å bli solgt i Norge. Fabrikken har ikke sagt nøyaktig når de stopper forsendelsen av bilen til Europa, men kilder i Mitsubishi Motors sier til Automotive News at det kan skje allerede nå i september.

Bare en modell igjen

Det betyr at norske Mitsubishi-forhandlere får svært få bilmodeller igjen å selge. Ladbare Outlander har stått for nesten hele personbilsalget til Mitsubishi i Norge de to siste årene. Også elbilen i-Miev er på vei bort. Produksjonen er stoppet, og hittil i år er det solgt 16 eksemplarer av elbilen som forhandlerne har hatt på lager. Gjenværende modell blir L200 pickup. Den skal i hvert fall selges ut 2022.

Årsaken til at Mitsubishi ikke satser på Europa de neste årene, skal blant annet være de nye strenge avgass- og typegodkjenningskravene her, utfordrende valutasituasjon og situasjonen rundt Covid-19. Mitsubishi skal også ha tapt mye penger i forsøket på å få innpass på det europeiske markedet. Nå skal kostnadene kuttes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer