Salg av bobiler

Nå går bobilsalget bedre enn noen gang tidligere

Kvinnemagasin skriver at camping er blitt supertrendy - og allerede i november har bobilsalget satt ny rekord.

FERIEFORM I VEKST: Etterspørselen etter bobiler har holdt seg godt oppe gjennom senhøsten. Salget har allerede passert helårstallene for 2017. Foto: Jon-Petter Thorsen/Aptum
FERIEFORM I VEKST: Etterspørselen etter bobiler har holdt seg godt oppe gjennom senhøsten. Salget har allerede passert helårstallene for 2017. Foto: Jon-Petter Thorsen/Aptum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For tredje året på rad er det satt nye rekord i antall solgte bobiler i Norge, ifølge fersk salgsstatistikk. Og fortsatt gjenstår det to måneder av salget.

– Bransjetallene viser at etterspørselen etter bobiler har vært sterk også gjennom senhøsten. Bare i løpet av oktober ble det registrert 274 nye bobiler og 126 campingvogner her i landet, sier konsernsjef Bengt Heggertveit i forhandlerkjeden Ferda i en pressemelding.

Selger mange vogner også

Så langt i år ligger totalsalget av bobiler på 3.933 enheter, mens det i hele 2017 ble registrert 3.630. Årets salg nærmer seg 1.000 flere bobiler enn for to år siden. Antall nye campingvogner i årets ti første måneder er 2.685, som fortsatt er litt bak fjoråret - men likevel foran 2016-salget.

Ifølge KK er camping blitt supertrendy. Og salgstallene viser at nordmenn nå i større grad elsker camping, og tar seg råd til å kjøpe nye bobiler. Da er naturligvis bransjen i ekstase.

– Bobilrekorden er allerede et faktum, to måneder før 2018 er over. Det forteller mye om styrken i campingtrenden, at salget når en ny topp for tredje år på rad, sier Heggertveit fornøyd.

Salgsrekorder for bobiler

År Bobiler Campingvogner
2018*3.9332.685
20173.6302.882
20163.0502.608

Nytt klimaregnskap

Nylig ble det dessuten fremlagt en forskningsrapport som sammenligner klimaeffekten av ulike ferieformer.

– Her kommer bobilferier godt ut, og bedre enn for eksempel sydenturer, storbyreiser og ferier langs Norskekysten med motorbåt. Med økt bevissthet om betydningen av miljøvennlig atferd, vil slike funn trolig bidra til å styrke interessen for moderne camping ytterligere, mener Ferda-sjefen.

Det er Østfoldforskning som har utarbeidet klimaregnskapet knyttet til bruk av bobil, vel og merke på oppdrag fra Norges Caravanbransjeforbund (NCB).

– Det er viktig at vi nå har fått en slik miljørapport. Den viser naturlig nok at bobilen forurenser når den vurderes som et kjøretøy, men som et ferie- og fritidskonsept blir den samlet sett mye mer klimavennlig enn mange alternativer, sier generalsekretær Geir Holm i NCB.

Tok høyde for dette

Østfoldforskning har beregnet klimagassutslipp fra en rekke ulike ferieformer, og tatt hensyn til transport, overnatting, mat og aktiviteter knyttet til ulike ferieformer. Beregningene er basert på vanene til bobilenes største brukergruppe, som er par i 60-årene.

– Fasiten viser at en ukes bobilferie gir utslipp på rett i underkant av 300 kilo CO2 per person. Det er betydelig mindre enn en typisk storbyferie, der flyreisen og utslipp knyttet til energibruk på hotellene drar opp, sier Holm.

Rapporten slår fast at cruiseferier gir høyest klimautslipp, med charterturer til Syden på andreplass. En bobilferie har litt større klimagassutslipp enn hytteferie ved sjøen, men mindre enn en ferie i motorbåt.

– Bobilen er ikke først og fremst et transportmiddel, men representerer en egen feriekategori, som samlet sett har en moderat klimaeffekt og kan nytes med god samvittighet, sier Geir Holm.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer