Nye regler for prikker på førerkortet 2019

Nå gjelder det nye punktet for prikker på førerkortet

Får du åtte prikker i løpet av tre år, mister du lappen.

PRIKKER PÅ FØRERKORTET: Prikkene forfaller tre år etter at du for eksempel har godtatt et forelegg på stedet. Illustrasjonsbilde: Scanpix
PRIKKER PÅ FØRERKORTET: Prikkene forfaller tre år etter at du for eksempel har godtatt et forelegg på stedet. Illustrasjonsbilde: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen enkel sak å finne ut hvor mange prikker du har på førerkortet ditt i dag. Reglene for prikkbelastning på førerkort kom i 2004, og siden har ordningen blitt revidert.

Nytt for 2018 var nye satser for forenklede forelegg. Artikkelen du nå leser handler imidlertid kun om prikkbelastning på sertifikatet. Om du vil vite de nye satsene for forenklede forelegg, kan du sjekke denne saken.

Ny prikkregel i 2019

Nytt av året er at det også ble innført prikkbelastning for ulovlig bruk av mobiltelefon under kjøring på norske veier. Brudd på denne regelen vil nå medføre to prikker i førerkortet, alternativt fire prikker i prøveperioden. Fra før gav et brudd kun et forenklet forelegg på 1.700 kroner.

Men vil du altså lære mer om prikkbelastning, følg med. Disse reglene er tydelige nok, og du får dem presentert i egen faktaboks litt lenger ned i artikkelen.

Her får du svar på hvor det er størst fare for å foreta viltpåkjørsler av elg og annet hjortevilt i Norge. Og her får du tips om hva du må gjøre om du skulle være så uheldig å kjøre på et vilt dyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer