Nå glemmer du ikke EU-kontrollen

Selv om Statens Vegvesen ikke lenger sender ut brevet med påminnelsen om EU-kontrollen, er det håp. Ny gratis varslingstjeneste fra NAF hjelper deg.

Statens vegvesen vil heretter informere deg om kjøretøykontroll i sammenheng med utsending av oblater. Du vil ikke lenger få noen spesifikk påminnelse om den periodiske kjøretøykontrollen. Foto: Colourbox.com
Statens vegvesen vil heretter informere deg om kjøretøykontroll i sammenheng med utsending av oblater. Du vil ikke lenger få noen spesifikk påminnelse om den periodiske kjøretøykontrollen. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I denne saken på DinSide motor fra begynnelsen av november, kunne dere lese at Statens Vegvesen har sluttet med å varsle om periodisk kjøretøykontroll.

Likevel vil Statens Vegvesen fortsette å purre deg som glemmer å levere inn bilen til kontroll. Med utgangspunkt i vår egen hukommelse i det daglige stresset, tror vi, på syltynt grunnlag, at dette vil mange glemme.

- Det er viktig å minne om at eier uansett har plikt til uoppfordret å fremstille kjøretøyet til kontroll slik at det kan bli kontrollert og godkjent til riktig tid. Det sa Trond Robert Larsen, juridisk rådgiver i Seksjon for transporttilsyn i Statens Vegvesen Vegdirektoratet til DinSide i november.

NAF

NAF har laget en liten tjeneste på sine nettsider som hjelper deg med å huske fristen. Det er veldig enkelt og alt du trenger å gjøre er å legge inn bilnummeret ditt, epostadresse og eventuelt mobilnummer. Når du har registrert deg må du bekrefte varslingen med klikke på en lenk. Vips, er du inne i systemet.

Du vil motta påminnelse om gjennomføring av EU-kontroll cirka fire måneder før kontrollfrist og deretter cirka en måned før kontrollfrist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer