Nå hagler bøtene

- Ulovlig og farlig.

STENGT: Det er denne rasteplassen ved Oslo lufthavn som er midlertidig stengt. Foto: Odd Roar Lange
STENGT: Det er denne rasteplassen ved Oslo lufthavn som er midlertidig stengt. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter store parkeringsutfordringer ved en rasteplass langs E16 ved innkjøringen til Oslo Lufthavn, besluttet politiet i går å stenge den for bruk.

Bakgrunnen er at det hoper seg opp med bilister som parkerer der mens de venter på å hente familie og venner på flyplassen, fordi det koster penger å parkere på flyplassområdet.

Når rasteplassen fylles opp har det ofte oppstått kø, og mange har også parkert i veiskuldra, noe som fører til trafikkfarlige situasjoner.

Bård Morten Johansen viser hvordan man skal pakke bilen trygt for sommeren. Her bør du ikke legge den tyngste bagasjen. Video: Anabelle Bruuun / Dagbladet. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer

Flere er bøtelagt

Men det tok ikke lang tid før rasteplassen var stengt til bilene begynte å parkere langs veien. I går kunne politiet melde om at de hadde bøtelagt over ti førere som sto parkert på E16 ved Oslo Lufthavn.

I en tidligere melding advarte politiet mot å parkere langs veien:

- Venteplassen i forkant er midlertidig sperret for å forhindre oppsamling av biler som ofte strekker seg ut på E16. Parkeringen er ulovlig og utgjør fare, skriver politiet på Twitter (nå X).

Overfor Romerikes Blad, som først omtalte saken. sier Karianne Knudsen, operasjonsleder i Øst politidistrikt, at det ble registrert så mange som 20 biler stående langs veien, men at de kjørte da politiet kom.

Hun advarer om at de som forsøker seg her, kan forvente seg bøter.

Gebyret for å stå parkert langs veien, er på 900 kroner. I enkelte tilfeller kan det også gis forenklede forelegg.

Midlertidig stengt

Karl-Vidar Solberg, politistasjonssjef ved Ullensaker politistasjon, forteller til DinSide at de har to store veistrekninger, E6 og E16, som går gjennom kommunen og at det er viktig for dem å sørge for god, trygg og effektiv ferdsel på strekningene.

Når det gjelder rasteplassen, kan Solberg fortelle at den bare er midlertidig stengt slik at det kan tas tak i et særlig problem som er i disse dager.

- Det inntraff også i fjor og kan sammenfattes med trafikktoppene ved flyplassen. Når trafikken reduseres utover kan det føre til at utfordringene reduseres. Da fylles ikke rasteplassen opp og kan brukes som tiltenkt, sier han til DinSide.

Rasteplassen ble stengt i går ettermiddag og skal etter planen åpnes igjen tirsdag 31. august klokka 15.00.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer