Test: BMW X5 xDrive 45e

Nå har de fått det til

Mye sprekere og bedre for miljøet, og med elektrisk rekkevidde som er blant de beste på markedet.

ALLEREDE PÅ VEIEN: De første kundene har allerede fått sine biler. Og endelig har de blitt hørt. Seks sylindre og enormt mye mer rekkevidde. Foto: Rune M. Nesheim
ALLEREDE PÅ VEIEN: De første kundene har allerede fått sine biler. Og endelig har de blitt hørt. Seks sylindre og enormt mye mer rekkevidde. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert

Forrige generasjon X5 som ladbar hybrid var egentlig en fiasko. Joda, den solgte i bøtter og spann her hjemme på grunn av svært hyggelig pris og mye utstyr, men lydbildet fra en firesylindret toliter ga eieren et fårete smil.

Og når man attpåtil bare ble belønnet med en drøy mil på strøm, føltes det veldig unødvendig å møkke til jakka si for å gå frem å sette i ledningen. Vi har ikke hørt et eneste heiarop fra de som gikk fra 3-liters diesel.

Nå blir nok tonen en helt annen. En energieffektiv rekkesekser med turbo, fortsatt bensin, er koblet sammen med siste generasjon hybridteknologi. Det gjør 45e til en skikkelig luksusbil igjen. Og denne gangen har man tatt kraftig i på rekkevidden, selv om den ikke går riktig så langt som den lover.

Ny hybridteknologi

Det er mer enn rekkesekser på 286 hk og 450 Nm og en elmotor på 113 hk og 265 Nm, med samlet effekt på 394 hk og 600 Nm, som gleder de nye X5-eierne.

Den nye generasjonen hybridsystem har bedre energistyring, er bedre til å regenerere og har bedre krets på varmesystemene.

Sammen med et langt større batteri, ønskes du av varm kupe når du måtte ønske det, og en elektrisk rekkevidde som er så lang at mange nesten vil kunne glemme hvordan det er å fylle bensin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer