Nå i Norge: spennende og rimelig roadster

Denne "bilen" kan parkeres gratis, kjøres i bomringen gratis, og kan også kjøres i kollektivfeltet. Importøren presenterer den som den ideelle bilen til jobbkjøring.

Publisert
Sist oppdatert

ANNERLEDES: Secma Fun Extr'm 500 heter en snerten liten roadster som importeres til Norge fra Frankrike. "Bilen" er produktmessig et derivat av Quad-konseptet (motorsykkel med fire hjul). Importøren, Larvik Sykkelsenter AS, hevder at dette er et klart alternativ til blant annet el-bilene.

En motorsykkel med bilens egenskaper

Videre heter det i importørens produktinformasjon at vi har å gjøre med et kjøretøy som er rimelig både å kjøpe og å eie. Det leveres med både tak og varmeapparat. Registreringen som motorsykkel medfører blant annet at årsavgiften er begrenset til 1550 kroner, at man kan parkere gratis, benytte kollektivfelt og kjøre gratis i bomringen.

Motoren er en to-sylindret, firetakters bensinmotor med flerpunkts bensininnsprøytning. Med et slagvolum på 502 cc yter den 21 hestekrefter og et har et dreiemoment på 32,5 Nm ved 2.200 omdreininger. Kraftoverføringen skjer ved en fem-trinns manuell girkasse til bakhjulene. Extr'm 500 veier 394 kilo, og topphastigheten er oppgitt til 120 kilometer i timen.

Roadster

Karrosseritypen er to-seters roadster med stålrørchassis og helt uavhengig fjæring. Bilen har et helstøpt karrosseri av forsterket polyetylen og veltebøyle av stål. På det sikkerhetsmessige plan har den forøvrig tre-punkts sikkerhetsseler, laminert frontrute og doble bremsekretser til skivebremser på alle hjul. Hjulene, av dimensjonene 175x60x13, er utstyrt med aluminiumsfelger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.