Ove Sundberg fra Solsidan

Nå kan bilen bli din

En av de morsomste, svenske TV-karakterene «selger bilen sin» på auksjon.

OLE SUNDBERGS BIL: Denne Skoda Fabia-en, som har «tilhørt» Ove Sundberg i den populære svenske TV-serien Solsidan, er lagt ut for salg på svenskenes «Finn.no». Foto: Tradera
OLE SUNDBERGS BIL: Denne Skoda Fabia-en, som har «tilhørt» Ove Sundberg i den populære svenske TV-serien Solsidan, er lagt ut for salg på svenskenes «Finn.no». Foto: Tradera Vis mer
Publisert

«Tjeenare mannen, det här är annonsen för dig som gillar Solsidan och fräcka bilar!»

Slik starter annonsen som nå ligger ute på Tradera.se, ett av svenskenes svar på markedsplassen Finn.no. Forskjellen er at det her er snakk om en auksjon - en auksjon som avsluttes søndag kveld.

Hilsingen i starten er ikke ukjent, i hvert fall ikke for dem som kjenner karakteren Ove Sundberg, fra den svenske TV-suksessen Solsidan. Ove er kjent som en usedvanlig gjerrig herremann - særdeles irriterende og usmakelig type, om vi skal få sagt det. Men han også en av de viktige karakterene som gjør TV-serien til det den er.

Det er nesten på høyde med at Mr. Bean skulle selge sin Mini ...

MED I PRISEN: Ove Sundberg tar ingenting som en selvfølge, når Skodan skal selges. Illustrasjon: Tradera.se
MED I PRISEN: Ove Sundberg tar ingenting som en selvfølge, når Skodan skal selges. Illustrasjon: Tradera.se Vis mer

«Sundberg Deluxe Superpakke» – Alt dette inngår i prisen!

  • Bilen
  • Bensinen på tanken (ca ¼ full)
  • Varseltrekant
  • TO nøkler
  • 4 sommerdekk (allerede montert)
  • 4 vinterdekk
  • Rattlås – Anvendes med fordel overalt, utenom i YES-GO ZONER som i Saltis, Torekov og visse deler av Hunnebostrand.
  • 1 stk kundevogn-polett
  • Solsidan-jakke – Umulig å kjøpe i butikken, med nummer 32!
  • Vil du prøvekjøre? Sende en beskjed så booker vi tid! Vi har kaffe og kjeks du kan kjøpe. Ved kjapp handel sender vi med en pose salte pinner fra sesong 1!
«SELGER BILEN»: Anette og Ove Sundberg fra Solsidan. Foto: TV4
«SELGER BILEN»: Anette og Ove Sundberg fra Solsidan. Foto: TV4 Vis mer

Ingen James Bond

Dinside har tidligere skrevet om James Bond-bilen som i fjor ble lagt ut på auksjon, og raskt solgt for en astronomisk sum. Vi tviler også på at Elvis sine biler og motorsykler gikk for knapper og glansbilder, da samlingen ble lagt ut for ti måneder siden.

I fjor ble tidenes første Porsche lagt ut for auksjon, mens en stor auksjonstabbe ødela salget. I 2018 ble imidlertid «Saga Noréns» Porsche fra TV-serien Broen solgt for 1,5 millioner kroner.

Ove Sundbergs bil, derimot - en Skoda Fabia fra 2008 - den kan de fleste ha råd til - selv om den alt annet enn generøse Sundberg trolig gjør det han kan for å få overpris for det lite staselige kjøretøyet.

I skrivende stund er prisen oppe i 26.999 svenske kroner, tilsvarende 28.198 norske kroner.

Billig og velholdt

Bilen som er lagt ut for auksjon er ingen stor attraksjon i seg selv; Det er nemlig en tolv år gammel, liten Skoda Fabia kombi, med 1.6 liters motor og 105 hester.

Overraskende nok oppgis det at bilen har fulgt alle servicer. Hjullager ble byttet i år, mens samtlige bremseskiver ble byttet i 2019 «for sinnssyke penger», ifølge annonsen.

Mobilen skal også kunne kobles til stereoanlegget via AUX-inngangen, selv om Ove Sundberg ikke fått det til selv, med sin gamle Nokia-telefon fra 2003 ...

Det største trekkplasteret, med unntak av at bilen har vært «eid av» Ove Sundberg og hans kone Anette, er at den bare har gått drøye 12.000 kilometer. Det er oppsiktsvekkende kort - faktisk vesentlig kortere enn mange nordmenn kjører i løpet av et vanlig år.

Dinsides siste test av Skoda Fabia var for fem år siden.

Skoda Fabia-salget i Norge

2020201920182017
99960828
2016201520142013
9881.139358570
2012201120102009
9481.391986759
2008200720062005
1.3751.250942953

INGEN BESTSELGER: Som tabellen viser har Skoda Fabia solgt jevnt og trutt i Norge, fram til den ikke har vært på det norske markedet de siste årene. I Ove Sundbergs år ble det registrert rekordmange, 1.375 eksemplarer, i Norge. Kilde: OFV

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer