Nå kan den bestilles!

Renault-Nissan-alliansen er langt fremme når det gjelder elbilprosjekter i stor skala.

Foto: Renault
Foto: Renault Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden Tesla med sin eldrevne roadster beviste at strømdrift kan brukes til mye mer enn mikrobiler til bybruk, har elbil blitt et stadig hetere tema. Selv om selve strømproduksjonen ikke er uproblematisk i forhold til globale utslipp, anses det totalt sett at dreining mot mer bruk av elektrisitet på mellomlang sikt vil være den mest hensiktsmessige løsningen for miljøet. For lokalmiljøet i tettbygde strøk er elbilenes fordel allerede opplagt.

Les om vår prøvekjøring av Tesla Roadster her.

Stadig mer troverdig

De fleste av de store bilprodusentene har i dag et eller flere prosjekter på gang. Mitsubishis småbil i-MiEV er den første moderne, fireseters "normale" elbilen vi har prøvekjørt - men det er fortsatt en liten bil fortrinnsvis beregnet på bykjøring/småkjøring. (Les om våre erfaringer med den bilen her, og her.)

Visjoner under utrulling

Renault/Nissan er blant de mer ambisiøse og visjonære. Planene som er under gjennomføring inkluderer ikke bare teknologien og utvikling av biler, men også utvikling av batteriteknologi, planlegging av infrastruktur sammen med partnere samt inngåelse av partnerskap og avtaler med regjeringer, lokale myndigheter, leiebilfirmaer og leasingselskap. Vi har fulgt spent med på denne utviklingen siden alliansens toppsjef, Carlos Ghosn, utredet for disse planene under en samtale vi hadde med ham for to år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer