Vannplaning

Nå kan det bli enda verre

I helga skifter været fra minusgrader til plussgrader og fra snø til regnvær. Det betyr utfordrende forhold for bilistene.

- HEKTISK: Trude Lindstad i Vegtrafikksentralen sier mildværet som kommer søndag 8. januar kan by på utfordringer. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka har Sør- og Østlandet blitt rammet av et snøkaos, som ser ut til å fortsette utover ettermiddagen, men så blir det væromslag.

De siste dagene har det vært minusgrader og det har kommet veldig mye snø, men fra fredag kveld er det meldt plussgrader og regn. Det betyr at mye av snøen som har kommet de siste dagene, skal smelte, og det kan by på nye utfordringer for bilistene.

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsler for glatte veier.

Kan bli glatt og vått

- Per nå er det gode forhold. Snøen gav seg i går sent i går kveld og i natt., og de veiene som ikke er blitt brøytet, blir brøyta fortløpende, forteller pressevakten i Vegtrafikksentralen.

Ettersom det er kaldt i bakken og det er meldt plussgrader i ettermiddag, forventer de at snøsmeltinga utover dagen kan føre til glatte veier, spesielt på mindre veier og fylkesveier.

Samtidig er det fare for mye vann i veibanen.

- Høye brøytekanter stopper vann fra å gå noe sted og tette stikkrenner og fulle kummer kan føre til vannet blir liggende.

Det gjelder spesielt på høyhastighetsveier, som E6 og E18 inn og ut av Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer