UP varsler kontroller av ruter og dekk

Nå kan det koste deg enda mer å ikke skrape ruta på bilen

UP advarer dessuten om anmeldelse og tap av førerkort på stedet, om folk ikke skraper ruta på bilen.

ER PÅ VAKT: I disse dager er politiet ekstra strenge med de som ikke har skrapet ruta for is eller har dårlige dekk på bilen. Foto: NTB Scanpix
ER PÅ VAKT: I disse dager er politiet ekstra strenge med de som ikke har skrapet ruta for is eller har dårlige dekk på bilen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nå vil vi følge ekstra nøye med. Om folk har ikke har skrapet ruta eller har dekk som ikke holder mål, er det enkelt for oss å håndheve og sikre bevis.

Det sier sjef Runar Karlsen i Utrykningspolitiet (UP) til Dinside.

Politiet i Oslo meldte onsdag formiddag om at de hadde observert flere biler som ikke hadde tilstrekkelig med utsyn, på grunn av dårlig skrapte vinduer.

«Det begynner å bli kaldt nå, oppfordrer alle bilister til å være aktsomme og sørge for at rutene på bilen er skrapet for is, før de kjører», skriver de videre i en Twitter-melding.

Truer med anmeldelse

Prisen for å kjøre bil uten tilstrekkelig utsyn ble skrudd kraftig opp ved årsskiftet. For mens de fleste bøtesatsene for brudd på trafikkreglene økte med et par prosent, økte forelegget for brudd på paragraf 1.10 med hele 13,5 prosent.

Nå koster det dermed 2.600 kroner, om du blir stoppet av politiet uten å se godt nok ut av for eksempel frontruta. Og i disse tider, når nattefrosten har begynt å melde seg, er det ekstra viktig å følge med.

UP-sjefen bekrefter at det er mange som slurver med skraping av rutene - spesielt i mellomsesongen vi er inne i nå. Derfor følger politiet også ekstra nøye med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer