UP med digitale bøter

Nå kan du betale boten på stedet

Alle politidistriktene i Norge har nå gått over til å skrive digitale forelegg. Det betyr at du kan betale boten på stedet.

DIGITALE BØTER: De gamle bøteblokkene er nå byttet ut med en applikasjon som gjør det mulig å skrive ut bøtene digitalt. Enkelt og raskt både for politiet og deg. Foto: Ole Berg Rusten/NTB Scanpix
DIGITALE BØTER: De gamle bøteblokkene er nå byttet ut med en applikasjon som gjør det mulig å skrive ut bøtene digitalt. Enkelt og raskt både for politiet og deg. Foto: Ole Berg Rusten/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I mange år har politiet brukt bøteblokk med gjennomslag og kulepenn når bilister stoppes og skal skrive ut forelegg til bilister som har kjørt for fort eller brutt trafikkreglene på andre måter. Tungvint og ikke alltid like enkelt i snø og regn. Kopier av forelegget er deretter blitt sendt til Statens Innkrevingssentral, som har ansvaret for å kreve inn bøtene.

For ett år siden startet innføringen av en ny digital applikasjon i de første politidistriktene. Den gjorde politiet i stand til å skrive ut foreleggene digitalt. Det er Politiets IKT-tjenester som har utviklet systemet, mens Utrykningspolitiet har vært primus motor for å få systemet oppe å gå. Nå er den digitale plattformen tatt i bruk over hele landet.

Enklere for alle

Sjefen for Utrykningspolitiet, Steven Hasseldal, er svært fornøyd med det nye systemet. Til Dinside sier han at det ikke bare bidrar til en kraftig forenkling av politiets arbeid, men at det også gjør det enklere for publikum.

- Når vi har registrert saken ute på veien og du har signert forelegget med telefonen, så går den direkte til Statens Innkrevingssentral med en gjenpart i Altinn. Det skjer omtrent på øyeblikket. Da er eventuelle prikker påført, det er riktig bøtesats og det er en riktig beskrivelse av hva som har skjedd, sier Hasseldal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer