Nå kan du bli narkotestet

Regjeringen vil endre loven for å få misbrukerne fra veien.

Foto: PHOTOPQR/LA DEPECHE DU MIDI
Foto: PHOTOPQR/LA DEPECHE DU MIDI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av hundre bilførere utgjør økt trafikkfare på grunn av rus forårsaket av narkotika og legemidler. Derfor åpner samferdselsministeren for at det nå skal bli lov å narkoteste førerne på veiene.

I skrivende stund har politiet ikke hjemmel til å gjøre dette, og i praksis er det derfor lov å kjøre bil i lett narkorus.

Nå kommer narkometeret

Trafikantene blir flinkere

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete sier i en pressemelding at politiet vil kunne ta i bruk "narkometeret" i løpet av 2010.

- En slik lovendring vil føre til økt oppdagelsesrisiko. Trafikantene sin følelse av økt risiko for å bli oppdaget av politiet spiller en viktig rolle for hvordan trafikantene innretter sin ferdsel, sier samferdselsministeren.

Alkolåsen gjør sitt inntog i bilparken

- Skynd dere!

Før loven kan endres må derimot rapporten som legger grunnlaget for dette lovforslaget, ”Kjøring under påvirkning av andre rusmidler enn alkohol. Forslag til endringar i vegtrafikkloven”, på en bred høringsrunde. I tillegg må lovforslaget godkjennes i Stortinget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer