Nå kan du bygge bilen selv

Ny forskrift åpner for at du kan få bygge bilen din selv.

Nå kan du bygge bilen din selv. Foto: Colourbox.com
Nå kan du bygge bilen din selv. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Forskrift om godkjenning og registrering av amatørbygde kjøretøy er nå vedtatt. Det betyr at privatpersoner kan få adgang til å bygge kjøretøyer til eget bruk, sier samferdselsminister Marit Arnstad i en pressemelding torsdag.

Dette har ikke vært mulig å gjøre tidligere. Man har kunnet restaurere og reparere, men altså ikke bygge opp et nytt kjøretøy fra grunnen av. Det betyr at du for eksempel kan bygge dette byggesettet fra Toyota.

– Dette er et helt nytt regelververk, og gjelder mer omfattende byggeprosjekter fra grunnen av, som det ikke har vært mulig å få tilgang på tidligere, forteller Unni Augland Eik, seniorrådgiver i seksjon for kjøretøyteknikk hos Statens vegvesen Vegdirektoratet.

Les også: Slik blir den nye engangsavgiften

Påtrykk fra bransjen

Forskrift om godkjenning og registrering av amatørbygde kjøretøy ble vedtatt 10. oktober i år og gir privatpersoner adgang til å bygge kjøretøy til eget bruk etter et nærmere beskrevet teknisk regelverk.

Forskriften kommer etter at Vegdirektoratet på oppdrag fra Samferdselsdepartementet har utredet muligheten for en godkjenningsordning for amatørbygde kjøretøyer. Forslag til forskrift var på høring høsten 2012.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer