Kia e-Soul og e-Niro med tilhengerfeste

Nå kan du dra på elbil-camping med disse elbilene

Kia e-Niro og e-Soul har fått tilhengerfeste.

Publisert

Kia har truffet det norske markedet bra med elbiler og ladbare hybrider. Kia e-Niro ble lansert i desember 2018 og flere tusen kunder satte seg opp på reservasjonsliste. Først i juni 2020 hadde alle fått tilbud om å skrive kontrakten, men nå får man ny bil raskt.

Nye e-Soul kom i sommer og er for øyeblikket bestselgeren av de to. Både e-Soul og e-Niro har batterier på 64 kWt og lang rekkevidde – 45 mil – noe som holder for de aller fleste, men frem til nå har de manglet noe som er vesentlig for mange nordmenn, nemlig tilhengerfeste.

Nå er det på plass, og du kan endelig dra på campingferie med disse bilene også, og nesten uten at det går ut over rekkevidden.

300 kilo

Du blir neppe kongen av campingplassen, for tilhengerfestet kan bare trekke 300 kilo. Det er en typisk lastekrok, hovedsakelig beregnet på sykkelstativ og den slags.

Men du kan også bruke de minste hage-tilhengerne. De veier faktisk ikke mer enn drøyt 100 kilo, slik at du normalt kan ha med deg nesten 600 kilo last, dersom du har bil til det, men her får du med deg snaut 200 kilo.

Det kan være nok til hageavfall og noen sekker ved eller en ferietilhenger til sykler, og fritidsbagasje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer