Elbilforsikring

Nå kan du få egen forsikring til elbilen

Norsk elbilforening og Storebrand har gått sammen for å lage Norges første forsikring tilpasset elbil. Konkurrenten klør seg i hodet.

FÅR EGEN ELBILFORSIKRING: I samarbeid med Norsk elbilforening tilbyr Storebrand fra august egen forsikring til Nissan Leaf, BMW i3, Hyundai Ioniq (elektrisk) og andre elbiler. Foto: Jamieson Pothecary
FÅR EGEN ELBILFORSIKRING: I samarbeid med Norsk elbilforening tilbyr Storebrand fra august egen forsikring til Nissan Leaf, BMW i3, Hyundai Ioniq (elektrisk) og andre elbiler. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Forsikringen er utviklet med elbilen i fokus. Både frastjålet ladekabel og veihjelp som følge av strøm-tomt er ting som tradisjonelt trigger egenandel i dag. Dette gjør vi noe med i elbilforsikringen.

Det forteller en stolt kommunikasjonssjef for bærekraft i Storebrand, Harald Martens Holm, til Dinside.

- Andre ting som måtte gå galt, som ikke har med strøm eller el-motoren kommer nok til å trigge egenandel, som på fossile biler, forklarer Harald Martens Holm i Storebrand.

Tilgjengelig fra august

Det kan ofte være mye penger å spare, om du sjekker alternative bilforsikringer. Fra og med neste år blir årsavgiften på bil en del av forsikringen - uansett om du kjører elbil eller ei.

Sammen med Norsk elbilforening har forsikringsselskapet nå, som det første i Norge - og trolig i verden - blitt enige om å utvikle en egen forsikring for elbiler.

Alle vilkårene for elbilforsikringen er ikke helt ferdigspikret. Derfor blir den ikke tilgjengelig for norske elbilister før i august.

Heller ikke prisen er klar. Kommunikasjonssjef bedyrer imidlertid at den skal være konkurransedyktig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer