Nye satser for forelegg 2017

Nå kan du få over 10.000 kroner i bot for å kjøre for fort

Og fra 1. januar kostet det nærmere 30 prosent mer å råkjøre på norske veier.

KAN BLI DYRT: Satsene for å kjøre for fort har blitt hevet med nærmere 30 prosent fra nyttår. Nå kan du få opptil 10.400 kroner i bot om du råkjører.
FOTO: SCANPIX
KAN BLI DYRT: Satsene for å kjøre for fort har blitt hevet med nærmere 30 prosent fra nyttår. Nå kan du få opptil 10.400 kroner i bot om du råkjører. FOTO: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Godt nytt år og velkommen til 2017! Med ny kalender trer det som vanlig i kraft nye eller endrede offentlige forskrifter. Og dette året er det mange av dem som omhandler deg som kjører bil.

Bensin og diesel har blitt dyrere, og bilistene må belage seg på å betale mer i bompenger. Dessuten har det kommet nye parkeringsregler.

Er du den perfekte bilist behøver du ikke frykte oppdateringen av forskriften for forenklet forelegg. Er du derimot én av de som liker å tøye fartsgrensene, bør du se opp nå. Råkjører du på norske veier kan du nå vente deg en økning på forelegget på oppimot 28 prosent.

Har du drukket alkohol, bør du imidlertid vente lenge lenge før du setter deg bak rattet igjen.

Billigst og dyrest forelegg

«Billigst» kommer du unna råkjøringen om du holder deg under 5 km/t for raskt, i hvilken som helst fartsgrense. Det koster deg i dag 750 kroner, mot 600 kroner før nyåret. Det er imidlertid en kraftig økning på 25 prosent.

Det dyreste forenklede forelegget du kan få, uten å miste retten til å kjøre bil, er på 10.400 kroner. Her er imidlertid økningen på boten minst - «kun» 16 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer