Nå kan du få pengestøtte til veteranbilen din

Fra 1. januar 2021 kan du få statsstøtte til veteranbilen din.

VETERANSTØTTE: Nå kan du få statsstøtte til veteranbilen din, gjennom en prøveordning hvor alle rullende kulturminner som veteranbiler, -busser, -motorsykler, -mopeder, -gravemaskiner, -sleder, -fly og lignende, blir innlemmet i kulturminnefondet. Prøveordningen vil gjelde i ett år fra 1. januar 2021, men du vil kunne sende søknad i noe tid før årsskifte. Foto: NTB scanpix
VETERANSTØTTE: Nå kan du få statsstøtte til veteranbilen din, gjennom en prøveordning hvor alle rullende kulturminner som veteranbiler, -busser, -motorsykler, -mopeder, -gravemaskiner, -sleder, -fly og lignende, blir innlemmet i kulturminnefondet. Prøveordningen vil gjelde i ett år fra 1. januar 2021, men du vil kunne sende søknad i noe tid før årsskifte. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Biler som er 30 år eller eldre er definert som veteranbiler, og fra 1. januar 2020 kom det mange nye biler med på veteranlisten, blant annet Volvos 900-serie, Toyota MR2, Lamborghini Diablo og Land Rover Discovery.

Dette er noen av bilene du fra 1. januar 2021 vil få mulighet til å få statsstøtte for.

Da åpner nemlig kulturminnefondet for tilskudd også til rullende kulturminner, som veteranbiler og -busser.

I første omgang er det en prøveordning, som skal evalueres etter et år.

Dette handler støtteordningen om

Kulturminnefondet er en statlig tilskuddsordning for private eiere av verneverdige kulturminner.

Kulturminnefondet gir økonomisk støtte til bevaring av verneverdige kulturminner som bygninger, boliger, båter, hageanlegg og kulturlandskap - og nå også biler og busser.

Målet er at et mangfold av kulturminner og kulturmiljøer bevares og kan benyttes i fremtidig opplevelse, utvikling og verdiskaping.

Å få rullende kulturminner med i ordningen, er noe Kulturvernforbundet har arbeidet for i mange år.

– Dette er en sterk anerkjennelse av disse kulturminnenes betydning og de tusenvis av frivillige som jobber med å bevare, istandsette og tilgjengeliggjøre historiske kjøretøy og transportmidler. Historien til disse kulturminnene er også historien om det moderne Norge. Det er derfor svært gledelig at Kulturminnefondet nå etablerer denne ordningen som vi og flere av våre medlemsorganisasjoner har etterspurt i lang tid, sier generalsekretær i Kulturvernforbundet, Toril Skjetne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer