Innfører betaling av omregistrering via nettet

Nå kan du fikse hele bruktbilhandelen på 1-2-3

Endelig blir det tryggere å kjøpe og selge bruktbil. Samtidig vil du få et nytt vognkort umiddelbart.

BETAL PÅ NETT: Over en million kjøretøy skifter eier hvert år. Nå blir prosessen rundt omregistrering enklere.

Foto: MAGNE JOHANSEN/Scanpix
BETAL PÅ NETT: Over en million kjøretøy skifter eier hvert år. Nå blir prosessen rundt omregistrering enklere. Foto: MAGNE JOHANSEN/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

l 2015 lanserte Statens vegvesen salgsmelding på nett, og siden har over 150.000 salgsmeldinger funnet veien via cyberspace.

Det nye nå er at du også kan betale omregistreringsavgiften direkte i tjenesten. Det skaper trygghet både for kjøper og selger.

– Å levere salgsmelding og registrere bilen på nett, er den raskeste og tryggeste måten å selge og kjøpe bil på. Det er ikke lenger nødvendig å sende vognkort del 2 i posten eller møte opp på en trafikkstasjon for å få din nye bil lovlig ut på veien, sier seksjonssjef Heidi Øwre i Statens vegvesen i en pressemelding.

Guider deg gjennom prosessen

I overkant av én million kjøretøy skifter eiere hvert år. Noen bytter bil ofte, mens for andre kan det gå flere år mellom hver gang.

– Mange er kanskje usikre og vet ikke helt hva de skal gjøre. Papirmølla kan synes voldsom og begreper som salgsmelding og omregistrering kan være ukjent. I nettjenesten vår blir du ledet gjennom prosessen steg for steg. På få minutter kan du stå med et midlertidig vognkort i hånda, og den nye bilen din er fiks ferdig registrert og lovlig å kjøre, forklarer Øwre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer