Nå kan du gjøre bruktbilkupp

Bruktbilene hoper seg opp hos norske bilforhandlere. Det betyr at du - hvis du spiller kortene dine riktig - nå kan gjøre et meget godt bruktbilkjøp. Eller kanskje du bør vente til den norske kronen har styrket seg?

Publisert
Sist oppdatert

Den 18. desember skrev vi om prisras på brukte luksus-SUVer. Men du trenger ikke nødvendigvis å kjøpe luksus-SUV for å gjøre et godt bruktbilkjøp i dagens marked. Skumle økonomiske tider har nemlig ført til at stadig flere utsetter innkjøp av dyre kapitalvarer, deriblant bil. Dette har i sin tur resultert i redusert omsetning av bruktbiler, noe som nødvendigvis fører til at merkeforhandlere og bruktbilforhandlere blir sittende med stadig fullere bruktbilhaller.

6.000 flere bilannonser

Glenn Stenholm, salgs- og markedsdirektør i Finn Motor, kan fortelle at det i uke fem 2008 lå 44.728 bilannonser ute på finn.no. I dag, ett år etter, er tilsvarende tall 50.885, noe som innebærer en økning på nesten 14 prosent.

Carweb, en bilsalgskanal for merkeforhandlere, kan rapportere om enda større vekst i antall annonser. I løpet av ett år har annonsetallet ifølge Bilnytt.no steget fra 18.485 (januar 2008) til 22.908 (januar 2009) - en økning på nesten 24 prosent. Spesifisert på Oslo er økningen på formidable 62,9 prosent.

Ukomfortabel situasjon

Man trenger ikke å være rakettforsker for å forstå at disse tallene innebærer at mange norske bilforhandlere allerede sitter inne med flere bruktbiler enn de er komfortable med. Samtidig spår de fleste eksperter at de dårlige tidene vil vedvare, noe som kan øke påkjenningen for de samme bilforhandlernes likviditet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer