Nå kan du leie naboens BMW

Eller få skyss fra Lystrup til Sandvika, nesten helt gratis!

LETTERE HAR DET IKKE VÆRT: Det har aldri vært enklere å leie bil, for noen timer, en dag eller en lengre periode! Kjøreturen er noen klikk unna!  Foto: BMW
LETTERE HAR DET IKKE VÆRT: Det har aldri vært enklere å leie bil, for noen timer, en dag eller en lengre periode! Kjøreturen er noen klikk unna! Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du liker å tenke grønt, men trenger en bil i ny og ne? Nå trenger du i prinsippet bare klyve over gjerdet til naboen.

Nabobil kalles en av bildelingsløsningene som skal redusere både utslipp, pengebruk og antall biler på veien.

Over hele Norge er det nå mulig å leie ut sin private bil til naboen eller hvem som helst andre.

ALLEMANNSLEIE:   Daglig leder Chris Moen (f.v) og teknisk sjef Christian Hager har stor tro på at konseptet kommer til å slå an i Norge. Foto: NABOBIL.NO
ALLEMANNSLEIE: Daglig leder Chris Moen (f.v) og teknisk sjef Christian Hager har stor tro på at konseptet kommer til å slå an i Norge. Foto: NABOBIL.NO Vis mer

- Vi har et ønske om å endre forbruksvanene til folk, forteller daglig leder Chris Moen i Nabobil.

Med et tilbud som med tiden vil strekke seg over hele landet, kan hvem som helst leie bilen av naboen.

- Vi har i samarbeid med If Skadeforsikring en spesialforsikring som sørger for at utleier er fullt dekket opptil 1 million kroner ved eventuelle hendelser. Utleier påføres heller ikke bonustap om skade skulle skje under utleie.

Les også: Billig leiebil kan fort bli dyrt

Veldig enkelt

Ønsker du å leie bil er det enkelt å registrere seg ved å legge inn navn, nummer og e-postadresse.

I tillegg må du være fylt 23 år for å leie ordinær bil, og ønsker du en med mer enn 250 hestekrefter må du være over 30 år.

Skal du derimot leie ut bilen, stilles det litt flere krav, forteller Moen.

- Du kan leie ut alle biler som står i ditt navn, men den må være under 15 år gammel, EU-godkjent og registrert i Norge.

STRØMMER INN: Daglig leder Chris Moen i Nabobil.no forteller at det hele tiden kommer nye brukere av nettsiden. Bare siden lanseringen er det over 200 registrerte brukere.  Foto: SKJERMDUMP Nabobil.no
STRØMMER INN: Daglig leder Chris Moen i Nabobil.no forteller at det hele tiden kommer nye brukere av nettsiden. Bare siden lanseringen er det over 200 registrerte brukere. Foto: SKJERMDUMP Nabobil.no Vis merSom nordmenn flest er vi skeptiske til hvordan betalingen skal foregå, men dette viser seg å være såre enkelt.

Les også: Sjekker du leiebilen grundig nok?

Både forsikring og betaling foregår inne på nabobil.no, hvor det også er mulig å gi en tilbakemelding både på leietaker og utleier.

Overraskende stor pågang

STEM!

Ville du leid ut bilen din privat? (Avsluttet)
Nei(61%) 995
Ja(27%) 433
Veit ikke(12%) 190
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.- Etter at siden ble lansert tirsdag 8. september har pågangen vært stor. Markedsplassen har allerede omrking 700 registrerte i bilparken, og det er flere hundre som venter i kø på profilgodkjenning, fortsetter Moen.

Selv om det akkurat nå er registrert flest biler i Oslo, tror de det bare snakk om tid før det sprer seg til hele landet.

Når Dinside i skrivende stund er inne og ser etter leiebil, finner vi biler i nærmest alle storbyer i landet.

- Finner du ikke en bil i nærmeste radius, kan du enkelt registrere ønske om bil via nettsiden, så gir vi beskjed så fort noe dukker opp, avslutter Moen.

ALTERNATIV REISEMÅTE: Gomore tilbyr også sjåfører som skal reise å legge ut sitteplassene i bilen til en billig penge.  Foto: SKJERMDUMP GOMORE.NO
ALTERNATIV REISEMÅTE: Gomore tilbyr også sjåfører som skal reise å legge ut sitteplassene i bilen til en billig penge. Foto: SKJERMDUMP GOMORE.NO Vis mer

En annen aktør som tilbyr både haiketjeneste og privatutleie er GoMore.no.

Her kan du like enkelt registrere din bil til utleie, eventuelt strekningen du skal kjøre. Du bestemmer selv prisen, enten det er utleie av bilen eller et sete på strekningen du skal kjøre.

Sett med praktiske øyne, er det en enkel og billig mulighet for å komme seg rundt om i landet.

I tillegg til nettsiden har GoMore også en app hvor en kan planlegge reisen «on-the-go».

Markedsjef Åsmund Hogstad Johnsen i GoMore, forteller at de ser en økende trend i samkjøring.

- Vi bruker mye tid på å lese tilbakemeldinger fra brukere av tjenesten, og det er gjennomgående gode tilbakemeldinger fra både sjåfører og passasjerer.

Bekymrer du deg for at passasjeren skal stikke fra regningen, gjennomføres betalingen via en nettløsning.

- Først må en opprette en bruker som må godkjennes, før en kan bestille eller tilby plass. Så godkjennes dette av den motsatte part, før en gjennomfører turen. Etter endt tur går begge parter inn og godkjenner, før betalingen blir godkjent.

Hos GoMore tar selskapet 10 prosent av samkjøringstjenesten, og 20 prosent av utleietjenesten. Dette for å dekke forsikring.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer