Porsche Type 64

Nå kan du sikre deg verdens første Porsche!

Sjelden Porsche-perle kommer på auksjon - til monsterpris!

DEN ALLER FØRSTE: Det ble bygd tre stykk Porsche Type 64, og det er bare denne som fortsatt lever. Nå skal den selges. Foto: RM Sotheby
DEN ALLER FØRSTE: Det ble bygd tre stykk Porsche Type 64, og det er bare denne som fortsatt lever. Nå skal den selges. Foto: RM Sotheby Vis mer
Publisert

Har du har lite å bruke feriepengene dine på? Da kan kanskje denne bilen friste. Det finnes bare en av den - og den startet en ny epoke.

15. - 17. august kommer det nemlig en virkelig sjeldenhet på auksjon hos RM Sotheby's i Monterey, California. Bilen er en Porsche Type 64, fra 1939, og er den eneste gjenlevende modellen - av totalt bare tre produserte biler.

Auksjonshuset Sotheby's har lagt ut en lenke, som viser mange bilder fra bilens historie. Og det er ikke småtteri! Porsche Type 64 beskrives som en av de viktigste i hele bilhistorien.

Første ekte sportsbil

Type 64 fra 1939 regnes som den aller første modellen, fra det som skulle bli den kjente bilprodusenten Porsche. Den gangen var det statseide Volkswagen som sto bak, før Porsche kom for fullt i gang etter krigen.

Dette er forløperen til 356-chassiset, men denne ble bygd for å være lettere, mer aerodynamisk, raskere og med tekniske løsninger lånt fra luftfartsavdelingen - bare se på de aluminiumslegerte panelene.

Bilen har beholdt sin opprinnelige luftkjølte 32 hestekrefters firesylindrete boksermotor, og kommer med en liste over reservedeler, samleobjekter og en omfattende katalog av bilder og dokumentasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer