Sjekk førerkort

Nå kan du sjekke opp førerkort på nett

Ny, digital tjeneste fra Statens vegvesen.

FØRERKORT: Nå kan du sjekke førerretten til andre på nett. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
FØRERKORT: Nå kan du sjekke førerretten til andre på nett. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statens vegvesen har lansert en tjeneste kalt «Sjekk førerkort» som gjør det enkelt å sjekke om en annen person har gyldig førerkort.

- Her kan den som låner ut bilen sin enkelt sjekke om den som skal låne bilen har gyldig førerkort. Tjenesten er tilgjengelig for alle, men den krever innlogging via ID-porten, slik som for mange av våre øvrige digitale tjenester, sier Bujar Llukaj ved førerkortkontoret i Statens vegvesen, i en pressemelding.

Sjekk førerretten til andre

Man logger inn på «Sjekk førerkort»-tjenesten ved å identifisere seg med BankID, Buypass ID eller Commfides. Her kan man enten sjekke førerkortopplysninger eller sjekke søkehistorikk. For å finne informasjon om et førerkort, må man taste inn personens etternavn og fødselsnummer.

Dette er opplysningene man får tilgang til:

  • Gyldige førerkortklasser (ikke utløpsdato).
  • Begrensning til automatgir (kode 78).
  • Rettighetskoder.
  • Yrkessjåflrkompetanse med utløpsdato (også utløpte)

En liten begrensning

- Det er kun hvilke føreretter en person har som blir opplyst i tjenesten. Øvrig informasjon slik som eventuelle beslag og inndragning, eller begrensninger på grunn av helsemessige årsaker er taushetsbelagt og vil ikke bli tilgjengelig, forklarer Llukaj og legger til at det for privatpersoner er en begrensning på ti søk i døgnet.

- For virksomheter som logger inn via Altinn, slik som for eksempel bilutleiefirmaer eller bilforhandlere, er det lagt en begrensning på 2000 søk per døgn, sier Llukaj.

Personer man søkes opp, blir varslet om det via SMS og e-post. Som nevnt over, kan man også logge inn på tjenesten for å sjekke om hvem som har søkt deg opp – tilsvarende skattelistene der man kan se hvem som har sjekket skatten din.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer