Nytt tilhengerfeste til bil og henger

Nå kan du snart glemme hengerfeste på bilen

Uten at du behøver å styre eller gå ut av førersetet, kopler ny oppfinnelse hengeren til bilen automatisk.

BORT MED HENGERFESTET: Det gamle tilhengerfestet er borte. Her skjer tilkoplingen av hengeren helt av seg selv uten at du behøver å styre. Foto: Semcon
BORT MED HENGERFESTET: Det gamle tilhengerfestet er borte. Her skjer tilkoplingen av hengeren helt av seg selv uten at du behøver å styre. Foto: Semcon Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det svenske firmaet Semcon jobber med autonome systemer og skal blant annet teste ut selvkjørende brøytebiler på flyplassen på Gardermoen, i vinter.

Da selskapet i fjor høst ba om ideer til nye produkter, der kvinners perspektiv skulle stå i sentrum, kom det inn 500 forslag. Ideen som ble valgt for videre utvikling var en forenkling av hvordan man bruker tilhenger på bilen.

En prosjektgruppe med bare kvinner ble satt ned, og nå er resultatet klart: Et system som kopler hengeren til bilen - automatisk - såkalte Automatic Trailer Connection.

Hengerfestet forsvinner

Systemet tar i bruk teknologien for selvkjøring, som allerede finnes på de fleste nyere biler. Når du har rygget inn mot hengeren, til en avstand på rundt to meter, trykker du bare på en knapp på displayet på midtkonsolen.

Etter dette kommuniserer bilen og hengeren trådløst ved å bruke informasjonen som blant annet kommer fra ryggekameraet.

Bilen rygger selv inn mot hengeren og draget på hengeren ledes inn i et hull i bilens støtfanger. Det tradisjonelle hengerfestet er med andre ord borte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer