VW ID.3 kommer snart

Nå kan «Folkevogna» bestilles

Elbilen Volkswagen ID.3 er endelig klar for salg - men hvor mange er det som egentlig vil ha den?

KAN BESTILLES: Elbilen VW ID.3 er av importøren spådd å bli en bestselger i Norge. De vil imidlertid ikke si noe om hvor mange som faktisk har bestilt. Foto: Volkswagen
KAN BESTILLES: Elbilen VW ID.3 er av importøren spådd å bli en bestselger i Norge. De vil imidlertid ikke si noe om hvor mange som faktisk har bestilt. Foto: Volkswagen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dagen i dag er en merkedag for alle gamle og nye Volkswagen-entusiaster, og vi gleder oss til endelig å kunne dele prisene på ID.3 1st og åpne for bestilling for de første som har forhåndsbestilt ID.3 1st, sier administrerende direktør Ulf Tore Hekneby i Harald A. Møller AS fornøyd i en pressemelding onsdag.

Den norske Volkswagen-importøren har snakket den nye elbilen stort opp i årevis. VW ID.3 har blitt kalt den nye «Folkevogna» og spådd å bli årets store bestselger - begge deler av Harald A. Møller selv.

Både Bobla og Golf ble bestselgere både i Norge og i store deler av verden, og begge gjorde seg fortjent til tittelen «Folkevogn».

Det spørs imidlertid om elbilen ID.3 kan gjøre seg fortjent til det samme - prisene har foreløpig ikke blitt tatt godt imot av alle de interesserte. Fra og med i dag kan interesserte kunder forhåndsbestille bilen.

NY FOLKEVOGN? Slik illustrerer Volkswagen hvor viktig nye ID.3 skal være, sammen med folkevognene VW Boble og VW Golf. Illustrasjon: Volkswagen
NY FOLKEVOGN? Slik illustrerer Volkswagen hvor viktig nye ID.3 skal være, sammen med folkevognene VW Boble og VW Golf. Illustrasjon: Volkswagen Vis mer

Hvor mange har egentlig bestilt?

Den første utgaven av VW ID.3 er versjonen med det større batteriet på 58 kWt, med bakhjulsdrift. Motoren på bakakselen yter 150 kW - eller 204 hk - og leverer et maksimalt dreiemoment på 310 Newtonmeter. Dette skal gjøre at bilen akselererer til 60 km/t på 3,4 sekunder.

- Lanseringsmodellen ID.3 1st produseres i et begrenset antall på totalt 37.000 eksemplarer, og vi har vært offensive og sikret mange biler til norske kunder, sier Hekneby, og legger til at det fortsatt er mulig å sikre seg bil.

Som vårt søsternettsted Elbil24 skrev i mai ble ikke publikum veldig begeistret da ID.3 ble lansert. Den administrerende direktøren får det i hvert fall til å virke som det er en del.

- Vi er stolte og ydmyke for at så mange har forhåndsbestilt ID.3 1st. For å takke for tilliten til forhåndsbestillerne, våre mest interesserte og engasjerte kunder, tilbyr vi disse det aller beste tilbudet. Lanseringstilbudet varer frem til 16. juli og vi kan love at det blir ikke bedre enn dette, sier Ulf Tore Hekneby.

Men hvor mange er det egentlig som har bestilt? I starten av 2019 la ikke Volkswagen skjul på at de trodde 10.000 ville forhåndsbestille bilen.

Når Dinside tar uttalelsen fra Hekneby tilbake til importøren, og spør hvor mange som faktisk har forhåndsbestilt VW ID.3, svarer kommunikasjonssjef Anita Svanes raskt på epost.

- Vi deler ikke antall forhåndsbestillinger, dessverre.

- Fabrikken har økt antall biler fra 30.000 til 37.000 på grunn av den store etterspørselen. Og av det antallet har vi en stor andel, legger hun til.

VW ID.3 1st - priser og utstyrsforskjeller

Volkswagen ID.3 1st Volkswagen ID.3 1st PLUS Volkswagen ID.3 1st MAX
Pris: 351.900,-Pris: 404.000,-Pris: 452.200,-
18 ” lettmetallfelger19 ” lettmetallfelger20 ” lettmetallfelger
Full-LED frontlykterDynamiske LED Matrix frontlykterDynamiske LED Matrix frontlykter
StandardseterDesignseterKomfortseter
Parkeringssensorer foran og bakRyggekamera skjult i logoRyggekamera skjult i logo
KjøreassistentpakkeKjøreassistentpakkeUtvidet kjøreassistentpakke
2 USB type C uttak4 USB type C uttak4 USB type C uttak
Oppvarmet multifunksjonsrattOppvarmet multifunksjonsrattOppvarmet multifunksjonsratt
VarmepumpeVarmepumpeVarmepumpe
ID.LightID.LightID.Light
AmbientebelysningPremium ambientebelysningPremium ambientebelysning
MidtkonsollMidtkonsoll med belysningMidtkonsoll med belysning
Keyless StartKeyless Access & StartKeyless Access & Start
NavigasjonssystemNavigasjonssystemNavigasjonssystem med ekstra høyttalere
Delt baksete 60/40Midtarmlene bak med skilukeMidtarmlene bak med skiluke
Panoramaglasstak
Head-Up Display
Lyddempende frontrute
Variabelt bagasjeromsgulv

Tabellforklaring: VW ID.3 1.st er lanseringsmodellen av ID.3, og selges i et førsteopplag på 37.000 eksemplarer. Alle priser er inkludert frakt og levering i Oslo. Kilde: Harald A. Møller AS.

.

.

.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer