Digitale førerkort

Nå kan førerkort-appen være på vei til Norge

En applikasjons-løsning på telefonen blir vurdert når førerkortkontoret utvikler digitale førerkort.

KOMMER? Vegdirektoratet jobber med å finne løsninger for å digitalisere førerkortet i Norge. Det er imidlertid ikke mulig å ta bilde av eget førerkort og bruke det man har lagret på mobiltelefonen. Illustrasjonsfoto: Jamieson Pothecary
KOMMER? Vegdirektoratet jobber med å finne løsninger for å digitalisere førerkortet i Norge. Det er imidlertid ikke mulig å ta bilde av eget førerkort og bruke det man har lagret på mobiltelefonen. Illustrasjonsfoto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

I Norge driver Statens vegvesen stadig med små endringer av førerkort-reglene. Tidligere i år gjorde de det for eksempel mulig å bestille nytt sertifikat via nettet.

Og fra 3. september ble dessuten det gamle førerkortet byttet ut med enda et nytt - med hemmelig innhold. Men det stopper ikke der.

Etaten forsøker nå å finne en løsning på å gjøre førerkortet digitalt - noe som er mulig i flere andre land.

Blant annet Finland har kommet langt med å utvikle egen mobilapplikasjon for førerkortet.

- Ønsker å få det til

- Statens vegvesen ønsker å tilby digitale tjenester der det er mulig. Vi arbeider derfor for å få digitale førerkort, også i Norge, forteller Synnøve Olsen Vebostad ved førerkortkontoret i Vegdirektoratet til Dinside.

Egentlig er det bare et spørsmål om tid, før et digitalt førerkort kommer på plass. Det er det imidlertid vanskeligere å svare på.

- Vi kan ikke si nøyaktig når det vil skje, fordi det vil kreve både regelverks-endringer og teknisk utvikling. Regelverksendringer må sendes på høring og det tar normalt noe tid, forklarer Vebostad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer