Flere elbil-ladere

Nå kjøper ni av ti elbil

Elbilsalget fortsetter å øke i Norge. Foreløpige tall så langt i september, viser at mer enn ni av ti nybil-kjøpere nå velger elbil.

TIL HIMMELS: Av alle private som har kjøpt seg ny bil hittil i september, har over 90 prosent valgt elbil, viser tall fra NAF: Foto: NAF
TIL HIMMELS: Av alle private som har kjøpt seg ny bil hittil i september, har over 90 prosent valgt elbil, viser tall fra NAF: Foto: NAF Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av året kommer det til å bli solgt over 100 000 nye elektriske biler i Norge.

Fram til tredje uke i september var det solgt 9 600 nye biler, hvorav 7 500 elektriske. Det blir en elbil-andel på «bare» 78 prosent. Det er ferske tall som NAF har hentet fram som viser dette.

"Alle" private vil ha elbil

Her er det imidlertid verd å merke seg at næringsmarkedet, som omfatter leasing både til bedrifter og private, henger etter og trekker ned elbil-snittet. Så langt i september har over 90 prosent av privat-kjøpere valgt elektrisk.

- Dette er ny rekord og historisk høye tall. At ni av ti biler som selges til privatpersoner er elektriske, er rett og slett overraskende høyt, sier Thor Egil Braadland, som er myndighetskontakt i NAF.

- Må ha 1 000 nye ladere

Det høye elbilsalget skaper imidlertid utfordringer som bekymrer NAF. De mener at det er for få hurtigladere langs norske veier til å betjene alle elbilene:

- Nå må politikerne våkne. Vår neste samferdselsminister kommer til en situasjon hvor vi mangler over 1 000 hurtigladere langs norske veier i år for å holde tritt med elbilsalget. Våre beregninger viser at det er solid mangel på ladere langs hovedveiene blant annet mellom Oslo og Kristiansand og Oslo og Trondheim, sier Braadland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer