Nå kjører den

Nå er Henrik Fisker på banen med Karma. Fisker er også et bilmerke, og modellen heter Karma.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fisker har lenge jobbet med hybridbilen Karma. Karma er også utstyrt med plug-in og kan med andre ord lades i veggen.

Nå er den kjørt på racerbanen Laguna Seca i California. Der klokket den inn hastigheter på omtrent 160 kilometer i timen omtrent uten å lage en lyd. Den går fortere, men som regel er det vanskelig å oppnå toppfart på baner.

Henrik Fisker, som har designet og utviklet bilen, viste den for første gang på bilutstillingen i Detroit for 20 måneder siden.

Batteri

Karma er utstyrt med et lithium mangan batteri som gir strøm til to elektriske motorer som til sammen yter 403 hestekrefter og 1.304 newtonmeter. I tillegg til denne elektriske kraftpakken er den også utstyrt med 2-liters turbomotor fra Opel/GM som er koblet til en generator. Bensinmotoren er med andre ikke koblet til drivhjulene, den brukes kun til lading. Karma deler altså samme grunntanke som Chevrolet Volt.

Henrik Fisker sier nå at bilen er bortimot ferdig og 99 prosent slik den vil være når den ruller ut på markedet i mai 2010.

Fisker har bakgrunn som designer, og har både BMW Z8 og Aston Martin DB9 på CVen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer