Nå kommer bompengesjokket

Mange kan forvente en lite hyggelig regning etter norgesferien.

BOMPENGER: Ferien er snart over. Nå venter flere bilister på at bomregninga skal dette ned i postkassa. Foto: Fredrik Hagen/NTB scanpix
BOMPENGER: Ferien er snart over. Nå venter flere bilister på at bomregninga skal dette ned i postkassa. Foto: Fredrik Hagen/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strenge reiserestriksjoner og stengte landegrenser har ført til at flere nordmenn har brukt sommerferien 2020 på å utforske vårt langstrakte land fra bilsetet.

I en undersøkelse fra Statens vegvesen fra juni, sa nemlig nærmere 3 av 4 at de planla å reise på bilferie i sommer.

Men etter den søte kløe kommer den sure svie. Og det i form av bompengeregning.

På vegne av Naf har Norstat gjennomført en undersøkelse som kartlegger folks inntrykk etter årets norgesferie. Mange svarer at de venter en lite hyggelig bompengeregning fra sommerens kjøring.

  • 41 prosent sier at de tror regninga blir opptil 500 kroner dyrere
  • 16 prosent sier at de tror regninga blir opptil 750 kroner dyrere
  • 17 prosent beregner at bilferien har kostet mer enn 1000 kroner i bompenger på toppen av det de betaler en vanlig måned.

Samtidig svarer over halvparten, 52 prosent, at lave eller ingen bompenger er viktig når de er på bilferie – 18 prosent syns det ikke er viktig.

– Avhengig av hvor man har reist kan bompengeregningen bli høy selv på noen korte ferieuker. Bare i år skal bilistene ut med over 14 milliarder kroner i bompenger. Veier er et felles gode, men det er den enkelte som betaler ved passering. Trygge veier av god standard burde være en selvfølge, uten at folk må telle på knappene om de skal bruke bilen, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i Naf, i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.